Imotska krajina postala je pravi turistički hit. Već sad se može pohvaliti rekordnom turističkom sezonom. Dolaze turisti iz svih krajeva svijeta, a vile s bazenima niču kao gljive poslije kiše. Čime su to Imoćani privukli tolike turiste, provjerila je ekipa Nove TV.

Galerija


Oko imotskih jezera turista ima kao u priči. „Imotski sam izabrao jer sam čuo od prijatelja da su jezera jako lijepa i htio sam to vidjeti“, kaže Ton Lech iz Češke.

Vezani članci Kineski i hrvatski premijer (Foto: Luka Stanzl/Pixsell) Kakve će koristi imati Hrvatska od posjeta Kineza: Već su pali konkretni dogovori, evo i koji Samuel L. Jackson (Foto: Instagram) Holivudska faca stigla u Rovinj te nahvalila Hrvatsku milijunima obožavatelja, evo što je rekao

Većina turista smještena je u vilama od kojih mnoge imaju i bazen.

„Najčešće ih je bilo za jednu noć. Ali kad su vidjeli gdje su, kako su, kako im je lijepo, ostaju po dva-tri dana. U principu smo zadnjih 20-ak dana skroz puni“, kaže vlasnica vile Nataša Šerlija.

Brojkama su zadovoljni i u turističkoj zajednici, posebno zato što više nisu samo izletnička, jednodnevna destinacija.

„U prvih sedam mjeseci ove godine imali smo skoro 37.000 noćenja i 6000 dolazaka, što je 18 posto više noćenja, a 20 posto više dolazaka u odnosu na prethodnu godinu, koja je bila rekordna“, kaže Luka Kolovrat iz TZ-a Imota.

Osim dobro poznatih jezera, Vrljike i ostalih prirodnih ljepota, Imoćani su turiste osvojili i svojim vinskim turama pa se tako iz prve ruke može vidjeti kako izgleda proizvodnja vina.

Unatoč sve većem broju turista, Imoćani se žale kako grad nema dovoljno ugostiteljskih objekata, kao ni radne snage.

"Nema se u gradu nigdje pojest nešto. Bio je hotel koji je zatvoren", kaže Imoćanin Krasnodar, dok se njegova sugrađanka Neda žali kako je Imotski prazan i zapušten te mladi nemaju gdje raditi.

Gradske vlasti priliku za povratak mladih vide i u turizmu. U planu su projekti poput novih biciklističkih staza.

„Sljedeće će godine biti spremno preko 140 km koje će biti uredno vidljive na GPS-u“, kaže Milan Zdilar, zamjenik gradonačelnika Imotskog.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.