Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uloženo u cvijeće, ali ne i u pothodnike

Ima li u Gradu novca i za osobe s invaliditetom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj najlakše žive osobe s invaliditetom u Zagrebu. Ali i tamo ih gradska vlast u posljednje vrijeme zaboravlja, pa dok je za invalidske rampe od proljeća izdvojila 50 tisuća kuna, za jedan je cvijetnjak primjerice potrošila 350. 000 kuna.

Niskopodni tramvaj praktično je prometalo za 2 i pol tisuće Zagrepčana u kolicima. No nakon vožnje u tramvaju, više nemaju kuda, jer pothodnici nisu prilagođeni osobama s invaliditetom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomozite im s nekoliko klikova Došli ste pred trgovinu u koju svi ulaze, a samo vi ne možete. Što sad? Slika nije dostupna Demantirali roditelje Ministarstvo: Nije ukinut status njegovatelja roditeljima djece s poteškoćama

Iako je Grad obećao izdvojiti milijun kuna kako bi invalidima proširio prostor kretanja, od proljeća je za njihove potrebe izdvojeno samo 50.000 kuna, a samo jedna platforma stoji 300.000, dizalo oko 500.000, a rampa od 10.000 do 20.000 kuna.

Usporedno s tim za cvjetni je grb u Ulici Hrvatske bratske zajednice izdvojeno 75.000 kuna. Za grbove ispred poglavarstva 150.000 kuna, za cvijetnjak u Škorpikovoj ulici 350.000 kuna. 

Za uređenje krajobraza raskrižja kod Koncertne dvorane Lisinski izdvojeno je 910. 000 kuna. Za drvored na zelenom valu 3 milijuna i 300 kuna.

A za uređenje pothodnika i njihovu prilagodbu osobama s invaliditetom na Držićevoj ulici nije izdvojeno ništa. 

Više pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene