Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo pozitivni dojmovi

IDS i HSS s predsjednicom Grabar-Kitarović: Čelnici stranaka zadovoljni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik IDS-a Boris Miletić u četvrtak je na Pantovčaku s predsjednicom Republike razgovarao o tome kako pridonijeti razvoju Hrvatske te je izrazio zadovoljstvo što Kolinda Grabar-Kitarović podržava decentralizaciju Hrvatske.

"Nismo govorili o političkim temama vladajuće koalicije nego o tome kako svatko od nas u političkoj areni može pridonijeti razvoju Hrvatske", izjavio je Miletić novinarima nakon sastanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobila potporu HSS-a Grabar Kitarović: 'Bila sam jedina u NATO-u koja zna pomusti kravu' Slika nije dostupna Crobarometar Pala potpora Vladi, SDP-u i HDZ-u, raste pesimizam

Razgovarali smo o potrebi za regionalizacijom Hrvatske, decentralizacijom i stavljanjem u funkciju imovine koju država ima, poput šumskog zemljišta, bivših vojnih zona te o potrebi jednog impulsa razvoju gospodarstva, rekao je čelnik IDS-a.

"Držim da se upravo decentralizacijom lokalne i regionalne samouprave može potaknuti hrvatsko gospodarstvo, da se može biti učinkovitiji, efikasniji, da ne moramo toliko čekati na spori državni, birokratski aparat koji je često puta prepreka za razvoj gospodarskih projekata", naglasio je.

HDSSB kod Grabar-Kitarović: Važan je dijalog institucija

Miletić je također izrazio zadovoljstvo, rekavši da se predsjednica Grabar-Kitarović zalaže za decentralizaciju zemlje.

Istaknuo je kako predsjednica Republike smatra da županije treba zadržati. Dodao je da su se složili kako postojeći ustroj dugoročno nije održiv i "da treba dati i veće ovlasti i veći financijski kapacitet županijama".

"Na taj bi se način mogle imati veću korist od fondova EU. Poznato je da današnji ustroj i fiskalni kapacitet regionalne i lokalne samouprave nije dostatan da bi mogla u zadovoljavajućoj mjeri povlačiti sredstva iz eu fondova", kazao je Miletić.

Odlični dojmovi

Predsjednik Hrvatske seljačke sdtranke (HSS) Branko Hrg s odličnim je dojmovima izašao sa sastanka s predsjednicom Republike na Pantovčaku, pohvalivši Kolindu Grabar-Kitarović zbog toga što je otvorila politički dijalog sa svim parlamentarnim strankama.

"Dojmovi su odlični i mislim da je predsjednica na dobrome tragu kada je započela ovakav program okupljanja predsjednika parlamentarnih stranaka", izjavio je Hrg novinarima nakon sastanka.

Hrvatskoj fali političkog dijaloga, naglasio je predsjednik HSS-a, ocjenivši kako predsjednica države Grabar-Kitarović "apsolutno radi dobro kada pokušava sa svima razgovarati, čuti mišljenja, ideje".

Izrazio je nadu da će predsjednica Republike nakon tih razgovora "donijeti svoje zaključke i usmjeravati politiku prema zajedništvu".

Predsjednik HSS-a je s predsjednicom Grabar-Kitarović razgovarao o problemu gospodarske krize i potrebi izrade gospodarske strategije te o očuvanju života na selu "s naglaskom na Zakon o poljoprivrednom zemljštu o kojem se danas raspravljalo u Saboru".

"O ljudima na selu gotovo se i ne govori, kao da smo zaboravili oko 700 tisuća hrvatskih građana", kazao je Hrg. Tema je bila i demografska kriza koja, kako je naglasio, "drma Hrvatsku". "Zamolio sam predsjednicu kao ženu, kao majku, da otvori te teme, ukaže na njih", rekao je predsjednik HSS-a Hrg. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene