Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već nekoliko dana traje nevrijeme u Dalmaciji. Na moru je prije tri dana nestao 62-godišnji ribar, Kažimir Ivo Jovanović iz Podstrane kraj Splita. Obitelj je ogorčena činjenicom da je posada Lučke kapetanije vidjela ribara, no nisu ga upozorili da se sprema jako nevrijeme te su otplovili dalje.


Nestali 62-godišnji ribar izašao je na more u srijedu u jutro. No, proljetno vrijeme baš to jutro okretalo je na olujnu buru. Pasara nestalog ribara ostala je na žalu u Podstrani. Njegov sin je najviše ljut na Lučku kapetaniju koja ga je kaže vidjela na moru i shvatila da se sprema bura, a nije mu pomogla. Kruno Jovanović, sin nestalog ribara treći dan od nestanka oca nije se usudio nadati dobru. Teško obuzdavajući suze slutio je najgore.

Vezani članci Slika nije dostupna Strava na Cresu: Sudarili se Porsche i autocisterna, automobil je neprepoznatljiv, vozača morali izvlačiti vatrogasci Slika nije dostupna Jahta je potonula zbog kratkog spoja

'Znam da je gotov, ali eto, da nađemo tijelo, da ga pokopamo', kaže Kruno. Kruno ogorčen i revoltiran ističe da je Lučku kapetaniju nazvao više puta u srijedu ujutro nakon što je otac isplovio u ribarenje, a podigao se vjetar. Kruno se čak umirio kada su rekli da su mu vidjeli oca u brodu i da on mirno plovi put kraja. Čekao ga je ispred kuće na obali. Uzalud! 'Mogli su reagirati. Ako im se isprva činilo da vjetar nije jak, kad su vidjeli da jača trebali su okrenuti nazad', kaže Kruno. Ponovno je zvao kapetaniju i molio da iznova potraže. Oni su se naknadno vratili, no broda na pučini više nije bilo.
'Trebali su ga dizalicom dignuti ili privezati, nešto, ja se samo nadam da se ovo drugome neće ponovit', rekao je Kruno.

Susjedi kažu, to je dobra i skromna obitelj. Osuđuju Lučku kapetaniju. Ministarstvo mora u službenom dopisu ponavlja da je posada Lučke kapetanije prvoga dana nestanka uočila ribara na moru no zaključili su da mirno ide prema kraju te da mu ne treba pomoć. Uvjereni su kako nije napravljen nikakav propust. Obitelj koja je danas sa strepnjom čekala poziv policije sasvim sigurno ne misli tako.

Nažalost, splitska policija je izvijestila kako je u moru kod otoka Šolte, u uvali Donja Kruščica pronađeno mrtvo tijelo starije muške osobe. Tijelo će tijekom večeri biti pregledano na patologiji splitske bolnice. Tek će identifikacijom biti utvrđeno je li riječ o nestalom ribaru i je li moguće da su morske struje tijelo odnijele od Podstrane do Šolte.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju