Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

I dalje traje potraga za najmilijima: "Tražim mamu i tatu, osjećam se jadno, nemam im gdje ni svijeću upaliti"

Aktualno Galerija Matea Drmić i sugovornica Matea Drmić i sugovornica Foto: DNEVNIK.hr Matea Drmić Matea Drmić Foto: DNEVNIK.hr +0 Kata Lozančić Galerija 1/3 >>
Bliži se obljetnica dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Opet se politizira i spominju dvije kolone. Pripreme za tužnu obljetnicu u punom su jeku.

Punom parom priprema se Memorijalno groblje uoči velike obljetnice. Mnoge obitelji posjećuju počivališta svojih najmilijih.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić - 1 Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Ocu osumnjičenog za ubojstvo male Danke određen pritvor, naložena obdukcija umrlog sina: Tijelo ubijene djevojčice traže dronovi

Danas je grob svog oca koji je ubijen na Ovčari, a za kojim je tragala 10 godina obišla i Veronika.

"Drago mi je što imam mjesto posljednjeg počivališta svoga oca. Bilo bi mi drago kada bi i brojni moji prijatelji koji tragaju za svojim očevima isto tako imali mjesto gdje bi mogli doći odložiti svijeću, postaviti cvijeće, pomoliti se, isplakati se, a ne da to svake godine kad su Svi sveti, rođendani, obljetnice da to rade kraj centralnih križeva na groblju", rekla je Veronika Soldo, kći poginulog branitelja.

I dok su neki pronašli svoje najmilije, mnogi još tragaju za njima.

Reporterka Nove TV Matea Drmić razgovarala je s Katom Lozančić, sestrom pokojnog Marka Babića. Brat joj je poginuo na Trpinjskoj cesti, a za roditeljima još traga. 

"Tražim roditelje, 14. 9. 1991. odvedeni su s Trpinjske ceste tijekom velikog tenkovskog napada, do danas nisu pronađena njihova tijela. Tražim mamu i tatu, osjećam se jadno, nemam im gdje ni svijeću upaliti, pomoliti se na njihovu grobu", rekla je Lozančić. 

Cijeli razgovor pogledajte u videu.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene