Pečatiranje uputnice (Foto: Dnevnik.hr)
Pečatiranje uputnice (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) objavio je u srijedu poslijepodne da je normaliziran rad Centralnog zdravstvenog informatičkog sustava (CEZIH), pa se u ljekarnama ponovno mogu podizati lijekovi putem e-Recepta.


"Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) je normaliziran te ponovno radi u punom opsegu. Otklonjeni su svi tehnički problemi te se pružanje zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a odvija neometano", poručuju iz HZZO-a.

Sustav nije radio jučer od 10 do 17 sati, a i danas do popodnevnih sati skoro je 50 posto prometa putem CEZIH-a bilo ponovno u prekidu, što je stvorilo probleme u funkcioniraju e-Recepata, e-Uputnica, e-Nalaza, e-Naručivanja, kao i radu portala CEZIH-a.

Kalijev jodid, ilustracija Ministarstvo reagiralo na navalu na jod: "Razumljiva je zabrinutost, ali nema razloga za samoinicijativno uzimanje"

Liječnici primarne zdravstvene zaštite, zbog pada CEZIH-a, bili su upućeni na 'papirnati' način rada, odnosno printanje uputnica i recepta, na što su iz Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) upozorili da za to nemaju dovoljno tiskanica.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju