Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz privatnih klinika zovu građane i predstavljaju se kao partneri HZZO-a a onda traže novac.


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ponovo upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih tzv. privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a, te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome zdravstvene usluge, masaže, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama naših osiguranika.

HZZO je u proteklih nekoliko godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Nakon čitavog niza upozorenja ovih dana ponovo je stigla dojava jednog osiguranika o telefonskom pozivu iz privatne klinike koja kao navodni ugovorni partner HZZO-a nudi besplatan pregled, a nakon toga pojavljuju se na kućnoj adresi tražeći novac.

Vezani članci Doktori i pacijenti, ilustracija - 2 HUPUZ: ''HZZO bi svim onkološkim pacijentima koji su pregledani u privatnim zdravstvenim ustanovama trebao odmah refundirati novac'' Popuštanje mjera, covid putovnice - 4 U nekoliko koraka: Od četvrtka u ljekarnama možete preuzeti svoju EU digitalnu COVID potvrdu

GRAĐANI BIJESNI 'Nisam dobila ni opomenu ni račun, a dužna sam 515 kuna'

Iz HZZO-a napominuju da obavljaju poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama.

'Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata i usluga', poručuju iz HZZO-a te građane koji se nađu u takvoj situaciji pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook