Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje podupire USKOK-ovu akciju 'Hipokrat' kojom se žele razotkriti zloporabe u sustavu primarne zdravstvene zaštite iza kojih stoji farmaceutska tvrtke 'Farmal'.


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje podupire USKOK-ovu akciju jer je svako otkrivanje zlouporaba među zdravstvenim djelatnicima u službi zaštite osiguranika HZZO-a i u službi zaštite novca koji osiguranici izdvajaju za zdravstvenu zaštitu.

Vezani članci Revija za Dan crvenih haljina Zajednička misija za Dan crvenih haljina: Liječnici, dizajneri, glumci i glazbenici podižu svijest o ozbiljnom problemu Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) Donesena odluka o novom načinu financiranja posebnih liječničkih dežurstava

>> Akcija Hipokrat: Zbog mita osumnjičeno 350 liječnika, uhićena cijela uprava Farmala!

HZZO će na svaki mogući način osigurati dostupnost i kontinuitet zdravstvene zaštite osiguranim osobama. S obzirom na najave o kaznenih prijavama protiv liječnika obiteljske medicine, a kako se ne bi dogodilo da ijedan osiguranik ostane bez svojeg obiteljskog  liječnika, HZZO je već ponudio sve oblike suradnje ravnateljima domova zdravlja i županijskim uredima mjerodavnim za zdravstvo radi organizacije rada doktora obiteljske medicine, stoji u današnjem priopćenju HZZO-a.

Ističu da će HZZO, ako neke ordinacije obiteljske medicine 'ispadnu' iz mreže javno zdravstvene službe, pronaći način da se organizira rad ordinacija kako njihovi osiguranici ne bi ispaštali i bili uskraćeni na bilo koji način kad je u pitanju zdravstvena zaštita.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook