Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HZZO kasni s isplatom milijarde kuna za lijekove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) kasni 130 dana u plaćanju duga od oko milijarde kuna ljekarnama za lijekove na recepte, a ljekarne ne plaćaju dobavljačima, rekao je danas predsjednik Uprave Medike Damir Kuštrak.

Udruženje veledrogerija upozorava da zbog neplaćanja dugova dolazi do stalnih poremećaja, pa su moguće i nestašice nekih lijekova. Kuštrak tvrdi da veledrogerije "na lageru" imaju sve više robe koju ne mogu isporučiti jer nije plaćena.

Pročitajte i ovo Veledrogerije: Nema dogovora, a ni lijekova - 1 6,5 milijardi kuna duga Prijeti nam nestašica: Već od idućeg tjedna neke bolnice mogle bi dobiti i 70 posto manje lijekova Vedran Jerković za nju može biti kobno Otac djevojčice s teškom bolesti o nedostatku lijekova: "Ja ću preokrenuti kuglu zemaljsku da nađem lijek za svoju Tonku..."

Predstavnici dobavljača prošlog su se petka sastali s državnim
tajnikom za zdravstvo Antom Zvonimirom Golemom koji im je obećao da će ih ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić nazvati i ponuditi im rješenje.

- Krajnji je čas da država stabilizira plaćanje u zdravstvu, a Vladina je odgovornost da rješava probleme", ističe Kuštrak, budući da se posljednjih godina stalno ponavlja ista priča - HZZO sve više kasni s isplatom, dobavljači uzbunjuju javnost, pa Ministarstvo zdravstva pronađe sredstva za podmirenje dijela duga, pa se sve nastavi po starom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene