Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provedene su kontrole

HZZO: Smanjen broj bolovanja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stopa bolovanja u odnosu na 2013. godinu je snižena za 4.000 manje bolesnih na dan.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) izvijestio je da je ove godine provedeno 2.370 kontrola bolovanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, i u odnosu na 2013. stopa bolovanja u prvom polugodištu 2014. manja je za 9 posto, odnosno za 642.255 dana.

Pročitajte i ovo Vili Beroš, ministar zdravstva Za Dnevnik Nove TV Pobuna protiv HZZO-a, oglasio se Beroš: "Cijene koje nemaju dodir s realnošću ne doprinose stabilizaciji sustava" Zdravstvo u Hrvatskoj - 3 Problemi u zdravstvu Pobuna zbog rasta cijena: ''HZZO djeluje po logici koju mi uopće ne razumijemo''

Na dan je to pak 4.000 manje bolesnih.

Stopa bolovanja tako je snižena s lanjskih 3,07 na 2,8, navodi se u priopćenju nakon današnje sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

HZZO će predložiti da se pacijentima omogući doplata istovrsnog skupljeg lijeka

Upravno je vijeće danas donijelo odluku o uvrštavanju na osnovnu listu lijekova pet novih lijekova, a na dopunsku listu lijekova 12 lijekova, dok su na Popis posebno skupih lijekova uvrštema dva nova lijeka - za liječenje multiplog mijeloma te Parkinsonove bolesti.

HZZO će financirati pripravnički staž u 2014. godini za 633 kandidata koji su izabrani nakon Javnog natječaja za financiranje pripravničkog staža provedenog u srpnju.

Pripravnički staž HZZO će osigurati za 519 doktora medicine, 65 doktora dentalne medicine, 39 magistara farmacije i 10 magistara medicinske biokemije.

HZZO stoga poziva ugovorene zdravstvene ustanove da što prije sklope ugovore o financiranju pripravničkog staža s HZZO-om za kandidate koji su izabrani Javnim natječajem, kako bi već u listopadu mogli početi s obavljanjem pripravničkog staža.

Upravno vijeće HZZO utvrdilo je i nove dijagnostičko-terapijske postupke (DTP) pri postupcima medicinski potpomognute oplodnje koji će se ubuduće obavljati na teret obveznog zdravstvenog osiguranja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene