Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispriku će objaviti na Facebooku

Ispričao se svećenik koji je napisao gnjusan status povodom smrti Slavka Goldsteina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hvarski svećenik don Mili Plenković ispričao se danas na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu obitelji i prijateljima pokojnog Slavka Goldsteina zbog uvreda koje je napisao još 2017. godine na njegov račun.

Don Mili Plenković, hvarski svećenik, ispričao se obitelji i prijateljima pokojnog Slavka Goldsteina zbog statusa kojeg je još 2017. godine napisao na svom profilu na Facebooku.

Pročitajte i ovo Bataclan, pariz (Foto: Arhiva/AFP) 2015. ubili 130 ljudi Jedini preživjeli napadač stravičnog terorističkog napada u Parizu ispričao se žrtvama: "Molim vas da me mrzite umjereno..." Božo Petrov to mu nije prvi put Inicijativa za autizam traži hitnu ispriku Bože Petrova: "Uvrijedio je cijelu zajednicu"

“Priznajem da sam pogriješio i ovim putem se ispričavam tužiteljima i obitelji te prijateljima Slavka Goldsteina te se obavezujem da ću ovu ispriku javno objaviti u narednih osam dana na Facebook stranici moga branitelja Zvonimira Hodaka", tekst je isprike koji su tužitelji, Goldsteinov sin Ivo te brat Daniel Ivin, prihvatili i odustali od daljnjeg progona za kazneno djelo klevete.

Don Plenković je prije dvije godine na svom profilu na Facebooku, među ostalim, napisao da ga je "obradovala vijest da je umro dr. Slavko Goldstein" te da mu je "drago da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovog svijeta". Nedugo nakon te objave don Plenković ju je obrisao, a nakon toga je obrisao i svoj profil na toj društvenoj mreži. 

Iako se svećenik ubrzo ispričao biskupiji, sve do danas se odbijao ispričati obitelji i prijateljima, na čemu su inzistirali tužitelji. Isto je učinio i na prvom ročištu, no danas se ipak predomislio i uputio ispriku. 

Zbog toga je i dogovoreno da se tekst isprike objavi na Facebook profilu njegova odvjetnika, Zvonimira Hodaka. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene