Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Sunčani Hvar

Hvarani tuže Vladu, Fond za privatizaciju i Orco grupu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera Sunčani Hvar imat će epilog na sudu. Nekoliko hvarskih udruga građana podiglo je dvije kaznene prijave. Jednu protiv Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju, drugu protiv luksemburške Orco grupe koja je kupila turistički kompleks.

Tužna zima u gradu Hvaru. Nije tajna da luksemburška Orco grupa koja je prije nekoliko godina glamurozno preuzela hotele sada duguje na sve strane i da je hotele Sunčani Hvar hipotekarno zadužila do grla.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio iza rešetaka Pijan divljao na trajektu: Vikao i galamio, vrijeđao putnike i osoblje pa napao kapetana Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica

Čini se da se polako događa ono najgore. Nakon nedavne najave otkaza radnicima očito je da Sunčani hvar u dugovima pokušava prodati imovinu. Čini se da Vladu to uopće ne pogađa, za njih je to stvar tržišta, no zato su se udruge građana digle na noge.

Na državnom odvjetništvu podignute su kaznene prijave protiv Vlade, Fonda i Orco grupe. Ujedinile su se u toj akciji Udruga građana Hvara, udruga Bivših i sadašnjih zaposlenika te Udruga izvornih vlasnika zemljišta i zgrada Sunčanog hvara.

Zbog interesa svih Hvarana, i gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić danas je podržao udruge građana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene