Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Afera Sunčani Hvar imat će epilog na sudu. Nekoliko hvarskih udruga građana podiglo je dvije kaznene prijave. Jednu protiv Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju, drugu protiv luksemburške Orco grupe koja je kupila turistički kompleks.


Tužna zima u gradu Hvaru. Nije tajna da luksemburška Orco grupa koja je prije nekoliko godina glamurozno preuzela hotele sada duguje na sve strane i da je hotele Sunčani Hvar hipotekarno zadužila do grla.

Vezani članci Procesija Za križen Procesija "Za križen" ipak će se i ove godine održati na Hvaru, doznajemo zašto je došlo do zabune Don Ranko Vidović Papa Franjo imenovao novog hvarskog biskupa: ''Hrabrimo jedni druge! Klonimo se ogovaranja i strančarenja!''

Čini se da se polako događa ono najgore. Nakon nedavne najave otkaza radnicima očito je da Sunčani hvar u dugovima pokušava prodati imovinu. Čini se da Vladu to uopće ne pogađa, za njih je to stvar tržišta, no zato su se udruge građana digle na noge.

Na državnom odvjetništvu podignute su kaznene prijave protiv Vlade, Fonda i Orco grupe. Ujedinile su se u toj akciji Udruga građana Hvara, udruga Bivših i sadašnjih zaposlenika te Udruga izvornih vlasnika zemljišta i zgrada Sunčanog hvara.

Zbog interesa svih Hvarana, i gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić danas je podržao udruge građana.