Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HUS kritizira dužinu suđenja u radnim sporovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga sindikata (HUS) danas je izrazila nezadovoljstvo dužinom trajanja sudskih postupaka u radnim sporovima te poziva nadležne da osiguraju poštivanje zakonom definiranih rokova za rješavanje tih sporova.

Zakonskim odredbama, podsjećaju u HUS-u, određeno je da se u radnim sporovima postupak pred prvostupanjskim sudom mora završiti u roku od šest mjeseci, a drugostupanjski je sud dužan donijeti odluku o žalbi u roku od trideset dana od primitka žalbe. 

Pročitajte i ovo PR Najveće okupljanje poduzetnika Najava konferencije i donatorske gala večere UGP-a Slika nije dostupna UOČI NOVE ODLUKE Mali distributeri goriva zavapili prema Vladi: ''Ugroženo nam je poslovanje i 1000 radnih mjesta"

Tadašnji predlagatelj zakona, iz srpnja 2003., vrlo je dobro znao stanje u pravosuđu te je svatko ozbiljan mogao razabrati kako će biti jako teško, ako ne i nemoguće, ispuniti zakonom propisane rokove, smatraju u HUS-u. 

"U praksi su se te odredbe pokazale kao prijevara za radnike s posljedicama koje pogađaju velik broj radnika koji putem pravosuđa zahtijevaju zaštitu svojih prava. 

Naime, nema radnih sporova, naročito u većim sudovima, koji su riješeni u zakonom propisanim rokovima", ističu u Sindikatu. 

Stoga od Vlade traže da osigura kvalitetne uvjete za rad sudova, a od sudova primjenu i poštivanje zakona u svakom slučaju, pa tako i u slučaju zakonskih rokova u rješavanju radnih sporova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene