Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Splitu će se idući tjedan otvoriti prva 'socijalna samoposluga' kao pomoć za socijalno najugroženije obitelji koje će tamo moći uzeti besplatne proizvode. Akcija za prikupljanje sredstava za nju počela je danas humanitarnim buvljakom u središtu grada.


Kuna po kuna, skupljalo se danas na humanitarnom buvljaku za splitsku socijalu. Igračke, knjige, CD-ovi, DVD-ovi i razno razne sitnice sve za povoljnih deset kuna. Zbog dobre cijene i plemenitog cilja rado se kupovalo. U akciju 'A di si ti', humanitarne udruge Most, uključili su se neki fakulteti te brojne splitske osnovne i srednje škole. Njihovi učenici zdušno su danas s posebnim entuzijazmom prodavali proizvode.

'Ljudi su oduševljeni, neka ovako širimo dobre vibracije prije praznika jer prilog ide za humanitarne svrhe, ide za beskućnike i 248 siromašnih obitelji', kaže Maja Quien, volonterka. Prihod ide za 'socijalnu samoposlugu' koja će biti otvorena pet dana, od 15. do 19. prosinca u prostorijama Centra za odgoj djece i mladeži na Brdima za socijalno najugroženije obitelji s područja grada i županije.

'Te obitelji će moći doći u samoposlugu i uzeti određeni dio proizvoda. Tako da će obitelji sa više djece moći uzeti više proizvoda, a obitelji s manje djece, manje. To je prvi put da se otvara takva samoposluga u gradu Splitu. Htjeli smo na neki način da i naša socijala izabere nešto što im je potrebno za ove blagdane', rekao je Drago Lelas iz udruge MoSt. Stoga su brojni Splićani danas iskoristili priliku da pomognu siromašnima, a istodobno sa poklonima razvesele i svoju obitelj.