Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Središnje vijeće HSLS-a na večerašnjoj sjednici, iako je to bilo najavljivano, nije odlučivalo o sklapanju sporazuma koalicije HSS-HSLS s HDZ-om jer članovi Vijeća žele pričekati završetak pregovora o koalicijskom sporazumu kako bi prije glasovanja znali sve njegove detalje.


Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić novinarima je izjavila "da nisu večeras razgovarali o koalicijskom sporazumu s HDZ-om, niti o njemu glasovali zato što će pričekati da pregovori budu dovršeni i da članovi mogu glasovati o svim detaljima sporazuma".

Vezani članci Slika nije dostupna Davor Bernardić i Krešo Beljak potpisali su koalicijski sporazum Slika nije dostupna Vinkovci: HNS i HSS potpisali predizborni koalicijski sporazum

Po završetku pregovora koalicije HSS-HSLS s HDZ-om, kad se donese cjeloviti dokument onda ćemo o njemu glasovati, rekla je Adlešić. "Na bianco ništa", istaknula je.

Na upit novinara hoće li koalicijski sporazum biti potpisan prije stupanja na snagu ZERP-a (1. siječnja 2008.) Adlešić to nije htjela ni potvrditi ni demantirati. 

Također nije rekla kada bi mogli biti završeni pregovori koalicije HSS-HSLS s HDZ-om.

Adlešić je novinarima rekla da je Središnje vijeće HSLS-a večeras jednoglasno prihvatilo njezino izvješće o radu stranke između dva Središnja vijeća (od usvajanja lista do danas).

Za novog predsjednika Središnjeg vijeća HSLS-a izabran je Željko Burić, ravnatelj Opće bolnice u Šibeniku. On je tu funkciju preuzeo od Josipa Budimira.