Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povećala se vladajuća većina

Zekanović ušao u HDS pa opalio po oporbi: "Svela se na ravnozemljaše i ljevičare koji ništa ne rade"

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović pristupio je Hrvatskoj demokršćanskoj stranci (HDS). Navodi kako se hrvatska oporba svela na "ravnozemljaše i ljevičare koji ništa ne rade".

Zekanović je pristupio Hrvatskoj demokršćanskoj stranci.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 1 SLOBODNI GOVORI Zekanović u Saboru opleo po Milanoviću i Benčić: "Znate li tko je na Tomislavcu prodavao petarde?" Hrvoje Zekanović ''doveo'' Zorana Milanovića u Sabor - 7 Cirkus u visokom domu Milanović ipak stigao u Sabor: Na izvanredno zasjedanje dovukao ga je Zekanović

"Ja sam od danas dio vladajuće većine. Od danas ću podržavati vladajuću većinu, odnosno Vladu Andreja Plenkovića", rekao je Zekanović.

"Da pojasnim - zašto 'ne' ovakvoj oporbi? Mene je moja stranka, nazvao bih ih 'Hrvatski suvremenisti', izbacila jer su bili protiv znanstveno utemeljenih stavova. Neki su bili ravnozemljaši, ja znam da je Zemlja okrugla. To je njihov problem, moj nije. Oni su se mene odrekli zbog mojih znanstveno utemeljenih stavova", kazao je Zekanović.

Navodi kako lijeva oporba nikad nije bila njegov partner, niti će biti.

"Danas u oporbi imamo ravnozemljaše, koji su nekad bili desnica i ljevičare koji, zapravo, ništa ne rade. Najbolje o stanju tzv. ujedinjene oporbe govori i prosvjed na kojem se vidjelo što oporba radi. Zauzeli su mjesto Živog zida", dodao je.

"Triger mi je bio svjetonazor i način na koji se ja dalje želim baviti politikom", rekao je i navodi kako je Vlada zaslužna za izgradnju Pelješkog mosta i milijarde kuna iz EU fondova.

"Meni je važna stvar sitnica koja se dogodila prije dva mjeseca kad je Aleksandar Vučić htio doći u Hrvatsku, a Andrej Plenković mu je rekao - nećeš", kazao je Zekanović.

Na pitanje novinara je li ovo priznanje da je ipak - žetončić, Zekanović kaže kako pitanje nije korektno.

"Nitko me nije nazivao tako kad sam napustio Andreja Plenkovića. To je izraz koji su skrojili SDP-ovci i koristi se isključivo kao pogrdni naziv za članove vladajuće većine. Ja ovim ništa ne dobivam, moj mandat u Saboru traje još dvije godine i nitko mi ga ne može uzeti. Njega su mi dali hrvatski građani", rekao je Zekanović.

Cijelu izjavu Hrvoja Zekanovića možete pogledati u videoprilogu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene