Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U tri klika biraj život bez nasilnika'

Hrvatskoj nedostaje više od 700 mjesta u skloništima za žrtve obiteljskog nasilja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj, prema europskim standardima, nedostaje više od 700 mjesta u skloništima za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja, te 10 centara za žrtve seksualnog nasilja.

Javnu akciju 'U tri klika biraj život bez nasilnika - Sportom protiv nasilja', kojoj je cilj informirati građane o načinima uključivanja u borbu protiv nasilja nad ženama i mogućnostima zaštite, danas je na zagrebačkom jezeru Bundeku organizirala Ženska soba - Centar za seksualna prava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Novog Vinodolskog Iz mora izvučeno tijelo mrtve žene: Uočeno je još noćas, ali se čekalo zbog juga Uhićenje policajca ubojice Problematična osoba Užas u trgovačkom centru u Tuzli: Policajac ubio ženu, pojavile se snimke uhićenja

'Napravili smo važne promjene u Hrvatskoj po pitanju suzbijanja nasilja nad ženama, međutim, predstoje nam još brojni drugi koraci, a jedan od njih je upozoriti građane na taj problem i podići svijest o problemu', rekla je koordinatorica Ženske sobe Maja Mamula. Zato, dodala je, i provodimo javnu kampanju protiv nasilja nad ženama, čija je okosnica web-stranica 'Sigurno mjesto' u koju su se uključile brojne javne osobe.

>> I Hrvatice plesom poručile: Stop nasilju nad ženama!

U okviru javne akcije na Bundeku održana je simbolična rukometna utakmica koju su odigrale rukometašice i rukometaši te javnosti poznate osobe. Na štandovima su građanima bili dostupni informativni materijali - letci, brošure, priručnici protiv nasilja nad ženama te rukometne lopte s potpisima sportaša i sportašica te ostali rekviziti i promo materijali Hrvatskog rukometnog saveza.Ta je akcija nastavak javne kampanje 'U tri klika biraj život bez nasilnika' koju Ženska soba provodi u suradnji sa zagrebačkim Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih, Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH.

Ženska soba kampanju provodi u suradnji s organizacijama civilnoga društva: S.O.S. telefon - poziv u pomoć Virovitica, Centrom za žene Adela iz Siska i Centrom za podršku i razvoj civilnog društva 'Delfin' iz Pakraca.

Hrvatski rukometaši Blaženko Lacković, Marko Kopljar, Damir Bičanić i Lovro Šprem su za potrebe podrške kampanji otvoreno progovorili o važnosti prepoznavanja problema nasilja nad ženama u hrvatskome društvu te istaknuli važnost te kampanje.

Neke od poruka koje su uputili javnosti su 'Zaustavimo nasilje nad ženama! Posjetite web stranicu www.sigurnomjesto.hr i recite NE nasilju nad ženama!' a nadaju se da će tu poruku prenijeti osobito na mlađu mušku populaciju, ali i sve fanove rukometa i sporta općenito.

'U tri klika biraj život bez nasilnika' velika je nacionalna, dvogodišnja kampanja protiv nasilja nad ženama koju su već podržale brojne javne osobe iz svijeta glazbe, umjetnosti i znanosti te predsjednik Republike Ivo Josipović.

Kampanju 'Sigurno mjesto' zajedno s Hrvatskom rukometnom reprezentacijom podržalo je i vodstvo reprezentacije te Hrvatski rukometni savez. (M.B. / I.D. /Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene