Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorava građane da pripaze na učestale pokušaje prevare.


HZZO je poslao priopćenje u kojem obavještava i upozorava građane da ne nasjedaju prevarantima te da oni ne prodaje usluge i proizvode.

Vezani članci Plaćanje eurima: Ilustracija - 1 Još traje prilagodba na plaćanje u eurima: Evo što kažu građani kako se snalaze Ilustracija Kakav peh! U kamin sakrio 20.000 eura pa žena zapalila vatru: "Mislio sam da je to najsigurnije mjesto u kući"

"Upozoravamo građane da se ovih dana ponavljaju pokušaji prijevare od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) nudeći telefonskim putem određene usluge i proizvode", poručili su.

Primjerice, jedna je osiguranica prijavila kako je njezinu majku nazvala osoba koja se predstavila kao djelatnik HZZO-a. Nakon telefonskog poziva gospođu je posjetila nepoznata muška osoba koja joj je kroz prozor u prizemlju stana uručila "nagradni paket HZZO-a pojas za struk" za koji mu je ona zauzvrat dala 50 kuna.

Ne bave se prodajom

HZZO je u više navrata upozoravao građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate telefonski ili na kućnim adresama građana.

"U proteklih nekoliko godina bilo je više dojava građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, tražeći čak novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom, niti preporukom bilo kakvih proizvoda. Pozivamo građane koji se nađu u spomenutoj situaciji da pokušaj prijevare prijave policiji", poručili su iz HZZO-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju