Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijepljenje starijih od 60

HZJZ demantirao EMA-u: ''Pogrešno je interpretirana informacija o cijepljenju AstraZenecom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u srijedu je demantirao medijsku interpretaciju preporuka Europske agencije za lijekove (EMA) u kojoj se tvrdilo da se cjepivo AstraZeneca ne preporučuje starijima od 60 godina, a koju su proteklog vikenda prenijeli i hrvatski mediji.

Iz HZJZ-a podsjećaju da je u nedjelju, 13. lipnja, u intervjuu za talijanski dnevni list La Stampa voditelj radne skupine EMA-e Marco Cavaleri izjavio kako koristi cjepiva AstraZeneca nadmašuju rizike, pogotovo za populaciju stariju od 60 godina.

"Iz nepoznatog razloga La Stampa je izjavu pogrešno interpretirala i objavila kako EMA ne preporučuje cjepivo AstraZeneca osobama starijima od 60 godina. EMA je odmah reagirala, a Cavaleri je u demantiju za Reuters izjavio kako se radi o pogrešnoj interpretaciji i da je cjepivo AstraZeneca sigurno za sve dobne skupine, pogotovo za osobe starije od 60 godina", dodaju iz HZJZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djeca su prioritet za cijepljenje Još jedna mogućnost: U Zagrebu uvedena i peta opcija za naručivanje na cijepljenje, a građani mogu birati i koje cjepivo žele

"Nažalost, moje riječi nisu ispravno prenesene u intervjuu za La Stampu. Cjepivo AstraZeneca ima povoljan profil rizika za sve dobne skupine, posebno one iznad 60 godina“, izjavio je Cavaleri za Reuters.

''Posljedično, mediji u Hrvatskoj su prenijeli vijest koju su plasirale inozemne agencije, a koja je sadržavala pogrešne informacije'', navodi se u priopćenju HZJZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene