Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S današnjeg nacionalnog hodočašća hrvatskih svećenika koje se održava u Zagrebu, upućeno je pismo papi Benediktu XVI., u kojem se Svetom Ocu izražava odanost, potpora i smjerna molitva.


U pismu, koje su potpisali predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) nadbiskup Marin Srakić i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, ističe se kako se jedinstvenim hodočašćem hrvatskih svećenika, kakvoga još nije bilo u hrvatskoj povijesti, želi zahvaliti za dar svećeništva, očitovati zajedništvo i moliti zagovor blaženog Alojzija Stepinca, po čijoj je vjernosti Bogu, Katoličkoj Crkvi i Petrovu nasljedniku Božji duh očitovao čudesna djela i obdario Crkvu u hrvatskom narodu obiljem milosti, ostavivši dragocjen uzor svećeničkoga života. Biskupi su izrazili potporu Svetome Ocu, rekavši kako je 'iz prošlih desetljeća progonstava Crkve u našoj Domovini nama dobro poznato na koji se sve način udaralo pastire Crkve te time željelo unijeti nemir i tjeskobu među vjernike'.

Novi pokušaji samo su drugačiji oblici jednakih težnja, istaknuli su biskupi. 'Baš zbog toga, svjesni važnosti crkvenoga jedinstva i postojanosti, u ovome trenutku svi mi pastiri Crkve u Hrvatskoj, zajedno sa svojim vjernicima, u Vašoj izloženosti napadima, kušnjama koje napadaju Kristovo mistično tijelo, očitujemo Vam svoju sinovsku odanost, molitvenu blizinu i svećeničko zajedništvo, uzdižući prinose Bogu za Vas i za Vaše dragocjeno služenje u Crkvi', ističe se u pismu papi Benediktu XVI., izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA). (Hina)