Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministra zasuli pitanjima

O Draženu Jeleniću raspravljali u Saboru, ministar pravosuđa otkrio hoće li se pokrenuti stegovni postupak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor nastavio je u srijedu 16. sjednicu. Zastupnici se, između ostalog, izjašnjavaju i o Vladinu prijedlogu razrješenja Dražena Jelenića s dužnosti glavnoga državnog odvjetnika, na Jelenićev zahtjev.

Nikola Grmoja na početku sjednice Sabora u ime Kluba Mosta kazao je da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić do sada sve činio kao "mecena i pokrovitelj korupcije", pogotovo kad se radilo o slučajevima u koje je bio uključen vrh vladajuće stranke.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor Mimo plaće Saborski zastupnici u tri mjeseca potrošili 247.000 eura: Na jedno je otišlo najviše novca Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora?

Dodao je da bi na čelo DORH-a trebala doći osoba "koja je hrabra i koja je spremna izložiti se, neovisna o masonskim utjecajima, ali i bilo kakvim drugim skupinama i njihovom utjecaju. Ova Vlada takvu osobu neće predložiti", istaknuo je Grmoja.

O Jeleniću su niz pitanja na sjednici Sabora zastupnici postavili ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću. Na pitanje hoće li pokrenuti stegovni postupak protiv Jelenića Bošnjaković je kazao da mislim da je ''to stvar sustava i da postoje oni okji su nadležni u sustavu''. SDP-ov Peđa Grbin poručio je Bošnjakoviću da ima punu ovlasti, ali i dužnost postupiti u slučaju Jelenić.

Podsjetimo, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić ostavku je podnio nakon brojnih reakcija koje su uslijedile kada se saznalo da je član masonske lože, a zahtjev za razrješenje s dužnosti glavnoga državnog odvjetnika Jelenić je uputio Vladi prošloga tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene