Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković
Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković Foto: Patrik Macek/Pixsell

Hrvatski sabor nastavio je u srijedu 16. sjednicu. Zastupnici se, između ostalog, izjašnjavaju i o Vladinu prijedlogu razrješenja Dražena Jelenića s dužnosti glavnoga državnog odvjetnika, na Jelenićev zahtjev.


Nikola Grmoja na početku sjednice Sabora u ime Kluba Mosta kazao je da je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić do sada sve činio kao "mecena i pokrovitelj korupcije", pogotovo kad se radilo o slučajevima u koje je bio uključen vrh vladajuće stranke.

Vezani članci Sabornica, ilustracija Saborski zastupnici izglasali Vladin paket mjera za pomoć gospodarstvu, potvrđeno razrješenje Milijana Brkića Simbol masona - 2 "Možda zvuči smiješno, ali masoni rade na osobnom duhovnom napretku. Doći do 33. stupnja je cjeloživotni posao"

Dodao je da bi na čelo DORH-a trebala doći osoba "koja je hrabra i koja je spremna izložiti se, neovisna o masonskim utjecajima, ali i bilo kakvim drugim skupinama i njihovom utjecaju. Ova Vlada takvu osobu neće predložiti", istaknuo je Grmoja.

O Jeleniću su niz pitanja na sjednici Sabora zastupnici postavili ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću. Na pitanje hoće li pokrenuti stegovni postupak protiv Jelenića Bošnjaković je kazao da mislim da je ''to stvar sustava i da postoje oni okji su nadležni u sustavu''. SDP-ov Peđa Grbin poručio je Bošnjakoviću da ima punu ovlasti, ali i dužnost postupiti u slučaju Jelenić.

Podsjetimo, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić ostavku je podnio nakon brojnih reakcija koje su uslijedile kada se saznalo da je član masonske lože, a zahtjev za razrješenje s dužnosti glavnoga državnog odvjetnika Jelenić je uputio Vladi prošloga tjedna.