Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Grčkoj

Milanović o BBB-ima u pritvoru: ''Sad ih trebaju pustiti, veliku većinu...''

Predsjednik Zoran Milanović prokometirao je tragediju u Grčkoj u kojoj je u sukobu navijača smrtno stradao navijač AEK-a.

Predsjednik Zoran Milanović osvrnuo se na događanja u Grčkoj u kojoj je nakon nereda i sukoba Bad Blue Boysa i navijača AEK-a poginuo grčki navijač. 

"Pet dana ih policija ima pravo držati. To sad istječe i ako im svima daju pritvor, 100 ljudi, neovisno o tome zašto su oni išli dolje, išli su se mlatiti, a to ne mogu podržat, to je naprosto čudno ponašanje. Ali građani imaju svoja prava. Okolnosti tog gubitka života, ubojstva nisu razjašnjene, ne zna se", rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Muškarac ubio ženu i prenosio uživo Bolesno ponašanje Zbog live prijenosa monstruma u BiH uhićeno 40 osoba

"Sad da ih Grčka vlast može držati svih stotinu kroz nekakav frizirani pritvor znam to bi imalo elemente krvne osvete ili kolektivne odgovornosti. Očekujem da se vrlo brzo, a to znači u ovih pet dana koliko im zakon daje, izluče iz toga odgovorni, oni koji su stvarno, ako takvih ima", rekao je. 

"Ni okolnosti smrti tog čovjeka nisu najjasnije", ponovno je istaknuo predsjednik. 

Javno pismo roditelja

"Ako je to ono javno pismo, vidio sam ga. Pustimo sad roditelje, to su odrasli ljudi, nisu ih roditelji tamo poslali, išli su sami i neki će odgovarati za to, ali baš da 100 ljudi zadrže u pritvoru… Policija ima pravo u nekoj vrsti detencije držati bilo koga na temelju nekih sumnji pet dana, a tih pet dana sad istječe, gotovo je", poručio je Milanović. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Rijedak slučaj Zbog lažne dojave o bombi na nekoliko sati evakuiran Eiffelov toranj

"Sad ih trebaju pustiti, veliku većinu, ako ih zadrže sve to je defakto ratno pravo, ne možeš sve zadržat", zaključio je.

"Gledam na to kao prirodnu obrambenu reakciju zdravog razuma u sukobu s tupavom birokracijom. S tim da ovdje ima i tupave politike", odgovorio je Milanović na pitanje o sajamskom danu.

"Rade benzinske pumpe, je li to pošteno? Sa stajališta malenog pekara to je prevara. On ne može raditi, a INA, OMW ili Petrol mogu, gdje je tu pravda. Zdrav razum u pravilu pobjedi, ali uz velike gubitke", nastavio je.

Nazvao me jučer Dodik

"Nazvao me u petak poslijepodne, praktički odmah kad se to dogodilo da mi javi da je optužen. Ja to nisam ni znao", rekao je predsjednik o optužnici Milorada Dodika

"Dovoljno smo dobri da mi to javi, to naravno ima manji utjecaj na Hrvate, ali ima utjecaj jer se preljeva preko BiH. Ima taman toliko povjerenja ima da o tome razgovaramo, najgore je kad telefoni utihnu", napomenuo je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene