Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka premijera

Plenković o huliganima: "Moramo kao društvo reagirati na jedini mogući način - reći da sportu i ne huliganizmu"

Pedsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je na Hvaru, komentirao je aktualne događaje u Grčkoj. Imao je i poruku za huligane.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković komentirao je huliganizam u Grčkoj, gdje je smrtno stradao navijač AEK-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražili smo Ovo su simptomi bolesti od koje je osam dana nakon zaraze preminula 27-godišnjakinja: Ne postoji cjepivo

"Grčke institucije dobile su dovoljno rano informacije o mogućnosti dolaska, o ovoj skupini koja je potencijalno mogla napraviti problem. Ja sam u kontaktu s ministrom Božinovićem, hrvatska policija je maksimalno angažirana", rekao je Plenković.

"Oni su već smijenili šest ili sedam ljudi, dogodilo im se to da nisu pratili tu skupinu navijača kako je trebalo", istaknuo je i dodao da je svakodnevno na liniji s veleposlanikom Sunkom u Ateni koji je danas posjetio hrvatske državljane. "Svi su korektni u smislu tretmana grčke policije. Vidjet ćemo što će odlučiti sud", kazao je.

"Nadam se da neće doći do nikakvih incidenta ovakve organizirane vrste huliganizma, da gostujući unatoč zabrani UEFE mogu kupiti karte i doći na utakmicu, da se odluči i odvaži i otići do Atene ne bi li se radili incidenti - to je neprihvatljivo. Moramo kao društvo reagirati na jedini mogući način - reći da sportu i ne huliganizmu", zaključio je premijer.

U četvrtak navečer se u gradu Hvaru sastao s gradonačelnicima Grada Hvara, Staroga Grada i načelnicima Općina Jelsa i Sućuraj. Nakon sastanka premijer Plenković uručit će Ugovore iz Poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata. Među ostalim, za vodoopskrbu.

Predsjednik Vlade sastat će se i s direktorom tvrtke Bugatti Rimac Matom Rimcem i direktorom Europa Parka Michaelom Mackom.

Večeras je u gradu Hvaru i prigodni program u organizaciji grupe Europa Park i tvrtke Bugatti Rimac, na terasi hotela Palace Elisabeth.

"I za grad Hvar i Starigrad dječji vrtić plus sportsko-rekreacijski objekt i naravno, milijun i 300 tisuća eura za aglomeraciju koja se tiče Jelse, Vrbovskog i Starigrada, važan projekt za unaprjeđenje vodno komunalne infrastrukture ovdje u Hvaru. Mislim da je ovo sjajna suradnja, dakle, Europa park, jedan od najprestižnijih parkova te vrste dobit će i svoj hrvatski dio, lijepo je da se upravo ta suradnja radi sa tvrtkom Rimac", poručio je Plenković.

Podsjetio je da su u novoj financijskoj perspektivi osigurali 150 milijuna eura za otoke, a Splitsko-dalmatinska županija će dobiti 35 milijuna eura jer žele što bolji razvoj i povezivanje otoka sa kopnom i drugim otocima.

Zakon o trgovini

Plenković je izjavio da je Zakon o trgovini napravljen tako da prođe test ustavnosti te izrazio čuđenje kampanjom koja se protiv tog zakona vodi proteklih dana.

"Moram priznati da sam iznenađen cijelom tom kampanjom koja traje proteklih nekoliko dana", rekao je premijer, refeirajući se na odluku nekih gradova i općina da blagdan Velike Gospe proglase sajamskim danom.

Ustvrdio je da to što su se poklopili Dan pobjede u subotu i potom nedjelja nigdje na obali nije predstavljalo problem jer su u nedjelju dućani diljem hrvatske obale i sedam županija bili otvoreni.

"Ta nekakva sada naknadna pamet da smo napravili što se tiče ovih koji proglašavaju sajamske dane, mogu. Na mnogim mjestima je Velika Gospa fešta pa onda možemo reći i da je sajamski dan ali s druge strane čuditi se gdje Njemačka, Austrija i mnoge druge zemlje godinama imaju neradne nedjelje, ne rade praznicima, ne vidim u čemu je problem", rekao je premijer.

Za Zakon o trgovini rekao je da je dobar, balansiran i donesen uz puno konzultacija i uz većinsku potporu radnika, posebice u trgovini te i uz dogovor sa sindikatima. Kazao je kako mu se čini da je taj zakon ovaj puta napravljen na način da će proći test ustavnosti.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene