Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski autoklub objavio je kalendar gustoće prometa za 2017. godinu koji bi mnogima mogao olakšati odluku kada krenuti, odnosno kada uopće planirati odlazak na ljetni godišnji odmor.


Gužve na hrvatskim cestama tijekom ljetnih mjeseci uobičajena su pojava i mnogi su već unaprijed psihički pripremljeni na njih, no ipak postoji način da se izbjegne stajanje u kolonama i to na onim visokim ljetnim temperaturama.

Kako bi građani što bolje mogli isplanirati svoje putovanje i izabrati trenutak kad je na našim prometnicama najmanja gužva, Hrvatski autoklub pripremio je Kalendar gustoće prometa od siječnja 2017. godine do siječnja 2018. godine.

Prema njemu dani kada možda ipak ne bi trebalo putovati i kada se očekuje vrlo gust promet uz zastoje su - 8., 15., 22., 29. i 30. srpnja, 5.,6., 12.,13., 19. i 26. kolovoza te 2. i 3. rujna.

Vezani članci Gužve na autocesti (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Gužve na cestama prema moru: Zbog prometne nesreće kod Vukove Gorice stvorila se kolona od osam kilometara Gužva na Lučkom (Screenshot: HAK) Kilometarske kolone, gužve i zastoji...: Počeo krkljanac na cestama, iz HAK-a pozivaju vozače na dodatni oprez na ovim mjestima