Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski autoklub objavio je kalendar gustoće prometa za 2017. godinu koji bi mnogima mogao olakšati odluku kada krenuti, odnosno kada uopće planirati odlazak na ljetni godišnji odmor.


Gužve na hrvatskim cestama tijekom ljetnih mjeseci uobičajena su pojava i mnogi su već unaprijed psihički pripremljeni na njih, no ipak postoji način da se izbjegne stajanje u kolonama i to na onim visokim ljetnim temperaturama.

Kako bi građani što bolje mogli isplanirati svoje putovanje i izabrati trenutak kad je na našim prometnicama najmanja gužva, Hrvatski autoklub pripremio je Kalendar gustoće prometa od siječnja 2017. godine do siječnja 2018. godine.

Prema njemu dani kada možda ipak ne bi trebalo putovati i kada se očekuje vrlo gust promet uz zastoje su - 8., 15., 22., 29. i 30. srpnja, 5.,6., 12.,13., 19. i 26. kolovoza te 2. i 3. rujna.

Vezani članci Kolona na Lučkom (Foto: Robert Anic/PIXSELL) - 1 Kolone na Lučkom i Macelju: Ako krećete na put, naoružajte se strpljenjem Autocesta, ilustracija (Foto: Pixsell, Goran Kovačić) Autoceste djelomično zatvorene zbog olujnog vjetra i zimskih uvjeta, kod Lipovljana na kolniku pješaci