Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zahtjev upućen

Hrvatska zatražila Sanaderovo izručenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa uputilo je zahtjev za izručenjem bivšeg premijera Ive Sanadera austrijskom Ministarstvu pravde.

Pročitajte i ovo Bill Clinton Hitra reakcija Oba su bila brza! Nakon što se spominju u dokumentima o ozloglašenom pedofilu, oglasili su se bivši američki predsjednici Ilustracija Progovorio i pilot Lolita Express - mračna tajna koja povezuje Clintona, Trumpa i Eipsteina: Žrtve otkrile detalje paklenog aviona i kreveta na kojem su ispunjavale bolesne fantazije bogataša

Austrijskom ministarstvu uputili smo zahtjev za izručenjem i svu dodatnu potrebnu dokumentaciju, potvrdila je glasnogovornica ministarstva Vesna Dovranić dodavši da je zahtjev austrijskim vlastima upućen temeljem međudržavnog ugovora između SFRJ i Austrije iz 1982. godine.

>> U Austriju putuje zahtjev za izručenjem bivšeg premijera

Sanader, koji je u petak uhićen u Austriji, jučer je ponovno izveden pred suca istrage u Salzburgu kojem je rekao da se ne osjeća krivim za ono za što ga se u Hrvatskoj optužuje. Njegov bečki odvjetnik Werner Suppan je kazao da se nije govorilo o pojednostavljenom procesu izručenja, budući da je po austrijskom zakonu to moguće na drugom saslušanju za 14 dana.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić danas je potvrdio da je postupak ekstradicije pokrenut i da stvari idu svojim tijekom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene