Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužva na aerodromu:

'Ljut sam jer nitko nije rekao da će biti ovako!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan za drugim, zrakoplovi s uglednim gostima koji su došli obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju, slijetali su u zagrebačku zračnu luku. Pod budnim okom policije, nastavili su prema središtu grada.

Letovi s gostima koji su došli obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju su tekli prema redovitom rasporedu. No putnici su zamoljeni za dodatno strpljenje. Zračna luka Zagreb pod posebnim je režimom zbog dolaska velikog broja državnih delegacija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Occupy Croatia FOTO Na prosvjed protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju došlo nekoliko ljudi Slika nije dostupna Tko je sve došao... VIDEO Omotali se zastavama i skočili s Masleničkog mosta!

Brojno osiguranje iznenadilo je mnoge putnike. 'Očekivao sam da ću lako doći do zračne luke, ali sve je blokirano! Sve ceste, check in traje dugo, ne znam što se događa', rekao je putnik Ricardo iz Portugala.

>> Skup europskih državnika kakav Hrvatska NE PAMTI: Sve je spremno za SPEKTAKULARNO SLAVLJE!

'Ljutit sam jer nam nitko nije rekao da će biti ovako! Nisu nas upozorili ni u hotelu, ren-t-a-caru, ambasadi, a policija nam nije znala objasniti zašto ne smijemo automobilima do zračne luke', rekao je Juan iz Španjolske.

'Mi smo došli s punim koferom, mislim mogao je biti pun kofer, nitko nas nije gledao, a s autom nismo mogli ući unutra', rekao je putnik Ivan iz Zagreba. Automobili su ostali na nekoliko kilometara udaljenom parkiralištu, a do zračne luke putnike su prevozili Zetovi autobusi.

Liječnik Hitne medicinske pomoći Siniša Golub i njegovi kolege imaju poseban zadatak. Na terenu su od ranog jutra. 'Mi smo dodatni tim prigodom ove proslave i brinemo se samo u slučaju da pozli nekome od čuvanih osoba koje danas dolaze u Zagreb', rekao je Siniša.

Ovoliko važnih imena zračna luka nikada nije primila u jednom danu. 'Pripreme za ovo vršimo već mjesec dana. Nikakvih incidenata dosad nije bilo, niti ih očekujemo', rekao je Miroslav Drljača, predsjednik Uprave Zračne luke Zagreb. Velik posao čeka ih i sutra, kada većina uglednih gostiju odlazi iz Zagreba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene