Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštre kritike stranih medija:

"Hrvatska skrenula oštro udesno, niječe se holokaust i veliča ustaški režim. Predsjednica Argentini zahvalila na utočištu zločincima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U članku AP-a koji su prenijeli i mediji poput Washington Posta i New York Timesa, Hrvatska se navodi kao jedna od zemalja u kojoj je zabilježen rast ekstremne desnice.

Novinska agencija Associated Press objavila je članak o rastu ekstremne desnice u središnjoj Europi u kojoj je kako jedan od primjera navedeno djelovanje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Izbori Što sprječava ujedinjenje na desnici? Sumnjivi akteri u pozadini, figa u džepu, šurovanje s tajkunima, a spominju se i... bušmani Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala"

U članku koji su objavila internetska izdanja New York Timesa, Washington Posta i Daily Maila spominje se nedavni posjet Predsjednice Argentini te ističe kako je tamo zahvalila toj zemlji što je nakon Drugog svjetskog rata prihvatila notorne pronacističke zločince.

„Područje Balkana zahvatio je porast nacionalizma, naročito u Srbiji i Hrvatskoj koja nakon pridruživanja Europskoj uniji 2013. snažno skrenula udesno. Pojedini dužnosnici niječu holokaust ili veličaju ustaški režim koji je pobio desetke tisuća Židova, Srba, Roma i Hrvata antifašista u ratnim zatvoreničkim logorima“, navodi se u članku.

AP piše i kako je Predsjednica tijekom nedavnog posjeta Argentini zahvalila toj zemlji na utočištu Hrvatima koji su pripadali ustaškom režimu.

Podsjećaju i kako je poznati "lovac na naciste" Efraim Zuroff njezinu izjavu ocijenio "stravičnom uvredom za žrtve", na što je Grabar-Kitarović poručila kako joj nije bila namjera glorificirati totalitarni režim.

Spominje se i prosvjed protiv ratifikacije Istanbulske konvencije te kako prosvjednici smatraju da bi se ratifikacijom indirektno ratificirali homoseksualni brakovi.

Predsjednik Sabora osvrnuo se na optužbe stranih medija te poručio da "ekstremni političari" ne mogu biti dio mainstreama.

"Ne slažem se da hrvatska predsjednica spada u tu grupu političara", zaključio je.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene