442117
442117
442117
442117
442117

HNS kreće u pretkampanju za izvanredne parlamentarne izbore

  • , 02.07.2016., 21:33
  • Autor:
  • komentara

HNS je priopćio u subotu kako kreće u pretkampanju za izvanredne parlamentarne izbore s jasnom porukom da je eksperiment Mosta i HDZ-a unazadio Hrvatsku, da je zbog njega izgubljena cijela godina te da je ponavljanje istog scenarija nedopustivo.

 
 
 
 
Ivan Vrdoljak (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Ivan Vrdoljak (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)

Zaključci središnjih tijela HNS-a, Predsjedništva i Središnjeg odbora, koji su održani u Tuhelju uoči 11. Susreta Političke akademije HNS-a, su da stranka mora biti pripravna izaći na sljedeće parlamentarne izbore u koaliciji sa SDP-om i drugim partnerima, ali i samostalno.

Središnji odbor ovlastio je Predsjedništvo HNS-a da poduzima sve radnje kako bi HNS bio spreman samostalno izaći na izbore, da idući tjedan formira izborne stožere i imenuje koordinatore po izbornim jedinicama, u regionalnim savezima i županijskim organizacijama HNS-a.

Također, Predsjedništvo je ovlašteno da sljedeći tjedan pokrene pregovore sa SDP-om o formiranju predizborne koalicije, s ciljem formiranja što stabilnije i što jače buduće Vlade.

"Fokus rada u kampanji su naši članovi i simpatizeri, naše županijske organizacije, naši projekti i politike koje će pomoći našoj zemlji. Kao ozbiljno organizirana stranka, čiji su ministri nakon mandata u prošloj Vladi ostavili ozbiljne, vidljive rezultate i koja je na prošlim parlamentarnim izborima koaliciji Hrvatska raste donijela oko 100.000 preferencijalnih glasova, HNS je spreman samostalno izaći na izbore", rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

Podsjetio je da je HNS pod vodstvom Vesne Pusić samostalno izašao na izbore 2003. godine i osvojio 190.000 glasova, te 2007. godine, kada je osvojio 170.000 glasova.

Vrdoljak je ocijenio da građani na ovim izborima moraju izabrati između stabilne i jake Vlade i nestabilnosti i nerada kakav su posljednjih pola godine prezentirali Most i Domoljubna koalicija.

"Energija, znanje, organizacija i glasovi HNS-a bit će jezičac na vagi koji će presuditi u pobjedi nad koalicijom HDZ-a i Mosta. Bez HNS-a, naših doprinosa, članstva, simpatizera i glasača, vrijednosti i politike izbori se vrlo lako mogu izgubiti, a Hrvatska to sebi još jednom ne može priuštiti", poručio je.

"Išli samostalno ili u koaliciji, bitno je podsjetiti na činjenicu da je HNS stranka s vrlo jasnim svjetonazorskim, političkim stavovima", rekla je počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Istaknula je kako se HNS, između ostaloga, zalaže za građanski odgoj u školama, za pravo žene da sama donese odluku o tome hoće li roditi ili ne. HNS smatra da manjine različitih vrsta moraju imati jednaka prava, zalaže se za Hrvatsku u Europskoj uniji, koja smatra da pripadnici LGBT zajednice ne smiju biti diskriminirani.

"HNS također smatra da uloga države nije nacionalizacija gospodarstva i maksimaliziranje poreza gospodarstvu i poduzetništvu. Upravo obrnuto, država je ta koja mora osigurati jasne zakone, stimulativne poreze i poduzetničku kreativnost. HNS će uvijek svoju lojalnost i ljubav prema vlastitoj zemlji iskazivati kroz beskompromisno zalaganje za nacionalne interese i prokazivanje svakog pokušaja da se korupcija i kriminal sakriju iza domoljublja", rekla je Pusić.

Sjednice stranačkih tijela HNS-a održane su uoči sutrašnjih 11. Susreta Političke akademije HNS-a na kojima se očekuje oko 3000 članova HNS-a iz cijele Hrvatske (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se