441571
441571
441571
441571
441571

OŠTRA KRITIKA VLADI 'Sve je uništeno, a u fokusu destrukcije - obrazovanje'

  • , 27.06.2016., 17:47
  • Autor:
  • komentara

'Budućnost Hrvatske nije uništiti obrazovanje, uništiti šansu i otjerati iz Hrvatske sve pozitivne potencijale', poručio je predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak.

 
 
 
 
HNS o obrazovanju (Video: Vijesti u 17h)
HNS o obrazovanju (Video: Vijesti u 17h)

HNS je uputio oštru kritiku tehničkoj Vladi. Poručuju kako je u 6 mjeseci njihove vladavine sve destruktivno, a najviše ih je zapanjila činjenica da im je fokus destrukcije bilo obrazovanje, od zaustavljanja kurikularne reforme i isplate stipendija, do neosiguravanja sredstava za prijevoz učenika. HNS poručuje kako će nova Vlada sve to promijeniti i vratiti obrazovanje na pravi put.

'Budućnost Hrvatske nije uništiti obrazovanje, uništiti šansu i otjerati iz Hrvatske sve pozitivne potencijale, nego o tome brinuti i biti konstruktivan i voditi politiku proaktivnu, a ne destruktivnu kao što smo vidjeli zadnjih šest mjeseci', rekao je predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak.

'Obrazovanje je temelj svega. I odrežete li obrazovanje, kao što je ova Vlada koja nije ništa uspjela u šest mjeseci osim sustavno uništavati obrazovanje, odrežete li obrazovanje Hrvatskoj, odrezali ste joj noge s kojima treba trčati u budućnost', kazala je Vesna Pusić.

'HNS je već nekoliko puta apelirao da se što žurnije donese odluka o vraćanju sufinanciranja prijevoza za učenike jer će zbog Vladine odluke o ukidanju brojni roditelji, a posebno oni u ruralnim sredinama suočiti se s teškim financ. problemima', rekao je Dejan Delić, Mladi HNS-a primorsko - goranske županije.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se