Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova Vlada će to promijeniti

OŠTRA KRITIKA VLADI 'Sve je uništeno, a u fokusu destrukcije - obrazovanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Budućnost Hrvatske nije uništiti obrazovanje, uništiti šansu i otjerati iz Hrvatske sve pozitivne potencijale', poručio je predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak.

HNS je uputio oštru kritiku tehničkoj Vladi. Poručuju kako je u 6 mjeseci njihove vladavine sve destruktivno, a najviše ih je zapanjila činjenica da im je fokus destrukcije bilo obrazovanje, od zaustavljanja kurikularne reforme i isplate stipendija, do neosiguravanja sredstava za prijevoz učenika. HNS poručuje kako će nova Vlada sve to promijeniti i vratiti obrazovanje na pravi put.

Pročitajte i ovo Ivan Vrdoljak Nakon žalbi građana Loše vijesti za bivšeg ministra: Tvrtka Ivana Vrdoljaka ostala bez dozvole za rad Ivan Vrdoljak (Foto: Dnevnik.hr) U veljači govorio drugačije Vrdoljak promijenio ploču, HNS ipak neće podržati Milanovića: "Svi kandidati su ili previše lijevo ili previše desno"

'Budućnost Hrvatske nije uništiti obrazovanje, uništiti šansu i otjerati iz Hrvatske sve pozitivne potencijale, nego o tome brinuti i biti konstruktivan i voditi politiku proaktivnu, a ne destruktivnu kao što smo vidjeli zadnjih šest mjeseci', rekao je predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak.

'Obrazovanje je temelj svega. I odrežete li obrazovanje, kao što je ova Vlada koja nije ništa uspjela u šest mjeseci osim sustavno uništavati obrazovanje, odrežete li obrazovanje Hrvatskoj, odrezali ste joj noge s kojima treba trčati u budućnost', kazala je Vesna Pusić.

'HNS je već nekoliko puta apelirao da se što žurnije donese odluka o vraćanju sufinanciranja prijevoza za učenike jer će zbog Vladine odluke o ukidanju brojni roditelji, a posebno oni u ruralnim sredinama suočiti se s teškim financ. problemima', rekao je Dejan Delić, Mladi HNS-a primorsko - goranske županije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene