O postavljanju ograde na graničnom prijelazu Batina prva je sinoć izvijestila Nova TV u svojim Večernjim vijestima. Danas u podne se oko cijele situacije kratkim priopćenjem oglasilo i Ministarstvo unutarnjih poslova.


Osječko-baranjska policija nam je u telefonskom razgovoru samo potvrdila da se na graničnom prijelazu Batina postavlja ograda. 

Obavijest Ministarstva unutarnjih poslova prenosimo u cijelosti: 'U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu. U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza", stoji u priopćenju MUP-a.

OVDJE PRATITE NAJNOVIJE INFORMACIJE OKO POSTAVLJANJA OGRADE NA ISTOKU HRVATSKE.

O postavljanju ograde prva je izvijestila sinoć Nova TV u svojim Večernjim vijestima.

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić rekao je danas u Saboru kako za razloge zatvaranja graničnog prijelaza Batina treba pitati one koji na to imaju odgovor te ocijenio da, po njemu, "ograda nije rješenje". "Nisam više ministar unutarnjih poslova niti sam na čelu kriznog stožera. Pitajte one koji su za to odgovorni u ovom trenutku i koji imaju o tome informacije o tome jesu li u pitanju radovi ili procjena opasnosti od mogućeg ulaska osoba koje bi pokušale ući u zemlju mimo dogovora", kazao je Ostojić novinarima.

U priloženoj fotogaleriji pogeldajte kako izgleda postavljanje ograde na GP Batina.