Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko priznanje

Evo po čemu smo mi najbolji u Europi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu EuroTestovog istraživanja, u kojemu sudjeluje i Hrvatski autoklub, natjecala su se naša tri objekta. Sve skupa bilo ih je 65 iz 13 zemalja.

Ukusna hrana, vanjsko i unutarnje igralište za djecu, uredni sanitarni čvorovi, uređeno parkiralište, lijepe igraonice - sva tri hrvatska odmorišta dobila su vrlo dobru ocjenu čime je Hrvatska zasjela na europski vrh.

Pročitajte i ovo Olena Zelenska u posjetu Srbiji - 2 posjet Olene Zelenske Rusi bijesni na Srbiju: "Ovo je odvratno ponašanje prijatelja Rusije!" Orkanska bura Stanje Autocesta Rijeka-Zagreb otvorena je za sva vozila, zbog orkanske bure prekinute brojne trajektne linije

Zajednička zamjerka - što im je testni sendvič šunka sir bio samo prosječno ukusan. "Naše prednosti su relativno niže cijene za jednu prosječnu europsku obitelj. Znači uzet je nekakav testni meni, jelovnik", pojašnjava Igor Novačić, zamjenik voditelja projekta EuroTest u RH.

Hrvatska se ovime svrstala uz bok Austriji i Švicarskoj koje su testirale svojih 7 objekata. A pobjednik je jedan uslužni objekt iz Austrije. On u ponudi ima restoran s terasom i pogledom na jezero, ukusnu i raznovrsnu hranu, masažne stolice, poseban kutak za djecu, vanjsko i unutarnje igralište., uredni toalet i posebnu sobu za prematanje beba. Jedina zamjerka su cijene koje su drastično veće od uobičajenih.

Fokus su bile prosječne obitelji s djecom. "Interesantni su ti podaci da naša odmorišta pružaju usluge obiteljima, a ne samo profesionalnim vozačima ili vozačima koji su na proputovanju", kaže Zvonko Šmuk, glavni tajnik HAK-a.

Najlošiji ove godine su Češka i Srbija. Sanitarni čvorovi, ali i prilagođenost obiteljima ocijenjena je lošim. Na Rumi čak nije bilo ni toaleta za osobe s invaliditetom. A inspekciji je posebno zasmetalo što se u cijelom restoranu smije pušiti, što turisti ne vole.

"Nama fali malo discipline i malo samokritičnosti da se mi pohvalimo koji put da imamo nešto kvalitetno, definitivno spadamo u vrh Europe", kaže Darko Brozović, voditelj projekta EuroTest u RH.

Hrvatska je u ovom testiranju već osam i pol godina. U odnosu na Europsku uniju iznad smo prosjeka. Koliko ozbiljno shvaćamo nedostatke, možda najbolje govori činjenica da je prvi minus, a to je bežični internet na odmorištu, uveden odmah nakon što je to ocijenjeno kao nedostatak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. a

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene