Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Cesta Split - Omiš jedna je od najprometnijih u Hrvatskoj pa se već desetljećima govori o omiškoj obilaznici. Novac se skupio, radovi su počeli, ali i problemi.


Gradi se tunel, ali on završava iznad kanjona rijeke Cetine. Novca za most preko rijeke nema i pitanje je kada će ga biti. Uskoro ćemo izgleda dobiti skupi tunel koji ne vodi nigdje. U brdu iznad Omiša probija se tunel za obilaznicu grada jer je to jedina šansa da se spriječe prometne gužve koje ljeti posve začepe turistički grad. Naime, od Splita prema Makarskoj kolone voze kroz srce Omiša.

Vezani članci Tijekom noći na parkiralištu u Ljubićevoj ulici oštećeno više automobila - 5 Mladić šakom razbio stakla na 21 automobilu, šokirani otac došao u policiju, nije vjerovao da je to učinio njegov sin Tijekom noći na parkiralištu u Ljubićevoj ulici oštećeno više automobila - 10 Policija uhitila mladića (20) koji je u Splitu razbio stakla na čak sedam automobila

Kada se do kraja iskopa 1.400 metara dug tunel, otvor će se pojaviti iznad kanjona rijeke Cetine. 'Od 1.475 metara, još oko 260 metara treba za proboj tunela', kazao je Davor Crnković, voditelj gradilišta. No, kako preko rijeke Cetine na drugu obalu prema Splitu? Mostu ni radovima još ni traga.

>> Opasna cesta: Nikako da se završi splitska zaobilaznica

Mještani su se bunili protiv buke i miniranja. Ipak, radi se još uvijek u tri smjene, a kada se čitav ovaj posao završi, tunel neće voditi nikamo, dok mosta nema. Hrvatske ceste kažu da pripremaju dokumentaciju. No, novca za sada nema, a ističu da mosta još nema ni u prostornom planu omiša. Na radove je do sada potrošeno oko 150 milijuna kuna, a trebalo bi još toliko. No, u nedostatku novca skupi tunel će - na čekanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook