Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Posljednje spašavanje"

Horvat: Uljaniku ide 500 milijuna eura u iduće 4 godine, ulaže država i strateški partner

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska država i strateški partner u sljedeće 4 godine bi u Uljanik uložile 500 milijuna eura, potvrdio je to ministar Darko Horvat.

Istodobno se predviđa novim planom restruktuiranja prodaja 3. maja, ali i prenamjena zemljišta u pulskom brodogradilištu. Sindikati se protive prenamjeni.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Promjena Zakona o obnovi Vlada će osigurati stopostotni iznos konstrukcijske obnove, premijer najavio i pomoć Zagrebu tešku 150 milijuna kuna: "Svatko treba raditi svoj posao" Slika nije dostupna Neizvjesna sudbina brodogradilišta Ministar Horvat o Uljaniku: "Do 25. siječnja ćemo imati barem dva iskaza ozbiljnog partnerstva"

Ministar financija Zdravko Marić kaže kako je ovo posljednje spašavanje, te upozorava kako bi do kraja godine državi na naplatu moglo doći 300 milijuna eura jamstava, dok ministar gospodarstva Darko Horvat najavljuje da će o svemu razgovarati sljedeći tjedan s lokalnom vlašću."Ja mislim da je najveći teret i najveći problem u ovom trenutku na upravi da sa strateškim partnerom usuglasi program restrukturiranja“, izjavio je ministar Horvat.

"Ja ću tokom drugoga tjedna napraviti još jedan sastanak sa čelnicima lokalne zajednice, kako bismo svi pojasnili, i oni meni, a onda i svi mi skupa, da li do prenamjene zemljišta unutar kontigenta brodogradilišta Uljanik može doći i da li lokalna zajednica to želi podržati", otkrio je ministar.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene