Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvorena sjednica Vlade

Hrvatska danas odgovara na slovensku tužbu Europskoj komisiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada će održati zatvorenu sjednicu na čijem je dnevnom redu Prijedlog odgovora Republike Hrvatske na pritužbu sukladno Ugovoru o funkcioniranju Europske unije.

Hrvatska danas treba odgovoriti Europskoj komisiji o slovenskom pismu kojim Ljubljana traži mišljenje Komisije o svom stajalištu da Hrvatska odbijanjem primjene arbitražne odluke krši europsko i međunarodno pravo.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Karl Erjavec (Foto: AFP) Pitanje arbitraže Slovenci razočarani mlakim odgovorom Europske komisije na najavu tužbe protiv Hrvatske

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić najavila je da će hrvatski odgovor biti kako do povrede europskog prava nije došlo, da nije došlo do promjene na terenu i da je granica tamo gdje je i bila 1991. godine.

Hrvatska će u odgovoru, najavila je, jasno reći da arbitražna presuda koja je rezultat arbitražnog postupka koji je na najgrublji način bio kompromitiran od strane slovenskog suca i agentice, nije mogao dati pravi rezultat koji bi obvezivao Hrvatsku. Na dnevnom redu zatvorene sjednice Vlade su i kadrovska pitanja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene