Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Jandroković poručio

'Hrvatska će se opredijeliti oko Palestinske države u skladu s procjenama i interesima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska će vidjeti na koji način će teći pregovori o priznavanju palestinske državnosti u UN-u i potom će se opredijeliti, rekao je u Zagrebu potpredsjednik hrvatske vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

'Traju rasprave o tome, Hrvatska će koordinirati svoja stajališta sa saveznicima iz NATO-a i EU-a... Vidjet ćemo kako će teći pregovori i kakve će biti ponuđene rezolucije i potom ćemo se opredijeliti, u skladu s vlastitim procjenama i interesima', rekao je Jandroković na konferenciji za novinare.

Na pitanje kako to da se ne nalazi u New Yorku na Općoj skupštini UN-a zajedno s predsjednikom države Ivom Josipovićem, budući da je obično uz predsjednika na tom skupu boravio i šef diplomacije, on je kazao da je 'bio običaj ali nije uvijek'.

U New Yorku je državni tajni Mario Nobilo, kazao je. Hrvatski predsjednik, koji je doputovao u ponedjeljak u New York, kazao je da je Hrvatska 'želja da se nađe dogovor i da Palestinci i Izraelci kroz pregovore nađu modalitet postojanja dvije države'.

'Naše će eventualno izjašnjavanje, a ne znamo još uvijek kakav je prijedlog pa je preuranjeno o tome govoriti, biti da je nužan dogovor', rekao je Josipović. Josipović je kazao da je 'sada i po prirodi stvari' da Hrvatska stajalište usklađuje prije svega s Europskom unijom.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Parlamentarni izbori 2024. Jandroković stao uz biskupe i objavio da je Google pogriješio: Oglasio se tehnološki div Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

'Ali, naravno, gledat ćemo i na druge naše partnere i prijatelje, Sjedinjene Države, ali u prvom redu Europsku uniju', kazao je Josipović. Palestinski predsjednik Mahmud Abas trebao bi u petak zatražiti punopravno članstvo palestinske države u Ujedinjenim narodima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene