Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjed za preimenovanje trga

'Hrvati imaju dovoljno snage za uklanjanje Titovog imena!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji građanske inicijative 'Krug za Trg' danas je ponovo na Trgu maršala Tita održan prosvjed kojim se traži da se taj trgu preimenuje u Kazališni trg.

Prema novinarskim procjenama, oko tisuću i pol ljudi okupilo se na skupu za promjenu imena, a ovaj put nisu viđeni protivnici te ideje kao na prošlom prosvjedu. 'Krug za trg' traži od gradskih vlasti provedbu odluke o vraćanju imena Kazališni trg, podsjećajući da je zaključak o tome prije 14 godina donijelo nadležno povjerenstvo Gradske skupštine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za i protiv Tita Na prosvjedu znatno više onih 'protiv' Tita Slika nije dostupna Mesić: Obavještajne službe pokušavaju kompromitirati partizane

Okupljeni prosvjednici ispred ulaza u Hrvatsko narodno kazalište nosili su transparente, kape i druge oznake s natpisom 'Kazališni trg'. Simbolično su i postavili ploču sa slikama ubijenih Hrvata nakon Drugog svjetskog rata, za što optužuju maršala Tita i jugoslavensku komunističku vlast.

'Josip Broz Tito prema svim kriterijima masovni komunistički zločinac'

Tomislav Stockinger iz organizacijskog odbora 'Kruga za trg' ustvrdio je da je Josip Broz Tito prema svim kriterijama masovni komunistički zločinac. Najljepši trg samostalne i demokratske hrvatske države nosi ime komunističkog diktatora i masovnog zločinca, kazao je i dodao da u hrvatskom narodu ima još dovoljno snage za uklanjanje Titovog imena s tog trga.

I ostali govornici pozivali su na promjenu imena trga, ali i na osudu zločina koje su komunističke vlasti provodile nad Hrvatima. Nakon skupa prosvjednici su prošetali trgom oko HNK te položili svijeće oko ploče sa slikama Hrvata pogubljenih nakon 1945.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene