Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni Slavonci

Hrana za rukometaše u Osijeku stiže iz Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj su vikend otvorene dvorane u kojima će se igrati utakmice svjetskog rukometnog prvenstva, pa se i pripreme polako privode kraju. Ipak vijest kako će hrana za svjetske rukometaše, novinare i brojne goste na utakmicama bit pripremana i dostavljana iz Zagreba, razljutila je mnoge. Među prvima su se pobunili Slavonci.

Naime, rukometni je savez organizaciju hrane ugovorio s jednom zagrebačkom tvrtkom za svih šest gradova domaćina. Domaćini su tako ostali bez prigode, ne samo za dobru zaradu, već i za prezentaciju tradicionalne, autohtone kuhinje. Osječki ugostitelji su se pobunili jer, kažu, mogu biti i kvalitetniji i jeftiniji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Triježnjenje u policiji, pa obrada Zagreb: Htjeli zapaliti srpsku zastavu Slika nije dostupna Đakovo želi preuzeti izgradnju dvorane za rukometno prvenstvo

Gradovi domaćini nisu imali pravo glasa. Ugovoreni obrok po osobi stajat će 350 kuna, što je gotovo trostruko skuplje od najskupljeg menija u Osijeku. Osim hrane, iz Zagreba će dolaziti i cijela logistika.

Ipak tradicionalne slavonske specijalitete sudionici i gosti svjetskog rukometnog prvenstva kulen, šunku ili čvarke, imat će prigodu kušati u brojnim restoranima. Na slobodne dane, bez rukometa, za sve su reprezentacije organizirani posjeti baranjskim vinskim podrumima i seoskim gospodarstvima. 

Gladni neće ostati ni brojni svjetski novinari, najviše ih je akreditirano iz Francuske i Mađarske, koji će imati prigodu usporediti kakvoću slavonskih vina sa onima iz svojih zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene