Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zatvor na čekanju

Pravna trakavica se nastavlja: Horvatinčić ponovno zatražio odgodu izvršenja kazne, odluka idući tjedan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Horvatinčić ponovno je zatražio odgodu izvršenja zatvorske kazne, potvrdio je za DNEVNIK.hr glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Devčić je kazao da je zahtjev za odgodom stigao na sud te da Horvatinčić traži šest mjeseci odgode, odnosno do kraja godine.

Pročitajte i ovo Bruna Papić u Sinju - 4 Sinjani nezadovoljni Ivan Bulj vraća se u Sinj? Građani ogorčeni: "To ne bi bilo pametno" Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to"

Podsjetimo, početkom svibnja odbijena je njegova žalba na odluku suca da mu odobri tri mjeseca odgode, umjesto šest koliko je tražio. I tada je odgodu izvršenja kazne zatražio zbog zdravstvenog stanja, odnosno fizikalne terapije koju je zbog operativnog zahvata trebao redovito obavljati u jednoj poliklinici u Puli.

U Remetinec se trebao javiti 1. srpnja, no kako je podnio novi zahtjev za odgodom, to ne mora učiniti, potvrdio nam je Devčić.

Hoće li mu zahtjev biti odobren i na koji rok, sljedećeg tjedna trebala bi temeljem nalaza vještačenja odlučiti sutkinja kojoj je predmet dodijeljen.

Nakon što mu je krajem 2019. godine potvrđena presuda od četiri godine i deset mjeseci zatvora za izazvanje pomorske nesreće u kojoj je poginulo dvoje talijanskih nautičara, ispostavilo se da se Horvatinčiću pogoršalo zdravstveno stanje pa zatvorsku kaznu još nije počeo služiti. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene