Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

ORaH o datumu izbora

Holy: SDP shvaća da će izgubiti izbore, sad samo 'copraju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica ORaH-a Mirela Holy ocijenila je danas kako nagađanja da će Vlada parlamentarne izbore raspisati u siječnju ili veljači iduće godine, dakle na kraju ustavnog roka, samo svjedoče kako su u Vladi shvatili da će izgubiti izbore.

"Ako se Vlada odlučila da idemo na izbore u siječnju ili veljači to je znak da su shvatili da će izgubiti izbore, pa onda koriste mandat do ustavnog roka", izjavila je Holy u Zadru, gdje je otvorila ured ORaHova europarlamentarca Davora Škrleca.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

"Pretpostavljam da misle da će na taj način 'coprati', što znači da su se okrenuli praznovjerju", dodala je.

'Tko ne razumije temelje suverenosti neka javno zatraži unošenje NDH u Ustav'

Holy je novinarima rekla i kako joj je od početka bilo jasno da će Vlada pričekati s izborima do kraja mandata, odnosno do siječnja ili veljače. "Dakle, to je znak da je SDP shvatio da će izgubiti parlamentarne izbore", ponovila je.

Istaknula je kako je, ipak, bilo za očekivati da će izbori biti u listopadu ove godine, iza turističke sezone dok je toplije, a kako bi se uštedjelo na grijanju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene