Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz SDP-a poručuju da se u stranci nije razgovaralo o Holynom isključenju.


Nastavlja se priča na relaciji Holy-Čačić-Milanović. Nakon što je jučer premijer Zoran Milanović ponovno podržao prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića Mirela Holy dala je komentar novinarki Dnevnika Nove TV.

'Ukoliko vodstvo stranke odluči da me, zbog moje potvrde autentičnosti mailova te potvrde informacije da je PPVRH Radimir Čačić vršio pritisak na mene i mog pomoćnika ne bi li gospodin Jambrač bio postavljen na poziciju zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, treba isključiti iz stranke neću se žaliti na tu odluku jer ni ne želim biti u timu u kojem je govorenje istine razlog za nečije isključenje', rekla je Holy.

Vezani članci Radimir Čačić Čačić o borbi protiv HDZ-a: "Što kod mene piše na plakatima? Ništa mi tu ne lutamo. Lijevo Čačić - DA, desno HDZ - NE" Čačić i Stričak u drugom krugu Čačić i Stričak idu u drugi krug izbora za varaždinskog župana, obojica zadovoljna

Podsjetimo, upitan o navodnim Čačićevim prijetnjama Mireli Holy Milanović je jučer rekao kako to nije način. 'To nije uobičajeno pogotovo s tako velikim zakašnjenjem od 4 mjeseca. Tome su navodno bili svjedoci i neki moji suradnici. Ali to nije način. Nitko iz moje Vlade neće otići zbog stila nego samo zbog rezultata. Pa tako i ja', rekao je Milanović.

'Mi smo dobili mandat na četiri godine. Možemo trajati duže, ali i kraće. Ali pritiscima se neće podavati nego ću im odolijevati. Možda će neki na ove moje riječi gledati s podsmjehom, ali to sam ja i to smo mi', dodao je Milanović. Naglasio je i kako je resor bivše ministrice Holy imao veću autonomiju od Čačićevog. 'Holy je imala veću autonomiju od Čačića. Puno više puta sam s njim pregovarao oko rješenja nego s Holy. Stvar je povjerenja', rekao je Milanović.

SDP: Nije se razgovaralo o isključenju Holy iz stranke

Iako se govorilo da će Holy i njezin ostanak u stranci biti tema iduće sjednice predsjedništva SDP-a, iz njihovog Ureda za odnose s javnošću to demantiraju.

'U Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske o tome se uopće nije razgovaralo. Niti na Predsjedništvu Stranke niti na drugim tijelima. Niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva s tim u vezi. Niti jedan tekst ili prilog o tome nije došao niti je potvrđen iz službenog ili neslužbenog izvora u SDP-u. Štoviše, demantiran je. Bez obzira na medijske pritiske, tekstove koji se temelje na tračevima nećemo komentirati ni sada ni ubuduće', stoji u njihovom priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.