Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće se žaliti izbace li je

Holy: Ne želim biti u timu u kojem je govorenje istine razlog za isključenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz SDP-a poručuju da se u stranci nije razgovaralo o Holynom isključenju.

Nastavlja se priča na relaciji Holy-Čačić-Milanović. Nakon što je jučer premijer Zoran Milanović ponovno podržao prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića Mirela Holy dala je komentar novinarki Dnevnika Nove TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Tatjane Krajač VIDEO Neočekivani zaokret: Kako je Mirela Holy spasila SDP i Čačića Slika nije dostupna Njih čak 8 FOTO Pronađi 'uljeze' u Vladi

'Ukoliko vodstvo stranke odluči da me, zbog moje potvrde autentičnosti mailova te potvrde informacije da je PPVRH Radimir Čačić vršio pritisak na mene i mog pomoćnika ne bi li gospodin Jambrač bio postavljen na poziciju zamjenika direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, treba isključiti iz stranke neću se žaliti na tu odluku jer ni ne želim biti u timu u kojem je govorenje istine razlog za nečije isključenje', rekla je Holy.

Podsjetimo, upitan o navodnim Čačićevim prijetnjama Mireli Holy Milanović je jučer rekao kako to nije način. 'To nije uobičajeno pogotovo s tako velikim zakašnjenjem od 4 mjeseca. Tome su navodno bili svjedoci i neki moji suradnici. Ali to nije način. Nitko iz moje Vlade neće otići zbog stila nego samo zbog rezultata. Pa tako i ja', rekao je Milanović.

'Mi smo dobili mandat na četiri godine. Možemo trajati duže, ali i kraće. Ali pritiscima se neće podavati nego ću im odolijevati. Možda će neki na ove moje riječi gledati s podsmjehom, ali to sam ja i to smo mi', dodao je Milanović. Naglasio je i kako je resor bivše ministrice Holy imao veću autonomiju od Čačićevog. 'Holy je imala veću autonomiju od Čačića. Puno više puta sam s njim pregovarao oko rješenja nego s Holy. Stvar je povjerenja', rekao je Milanović.

SDP: Nije se razgovaralo o isključenju Holy iz stranke

Iako se govorilo da će Holy i njezin ostanak u stranci biti tema iduće sjednice predsjedništva SDP-a, iz njihovog Ureda za odnose s javnošću to demantiraju. 'U Socijaldemokratskoj partiji Hrvatske o tome se uopće nije razgovaralo. Niti na Predsjedništvu Stranke niti na drugim tijelima. Niti je planirana ikakva izvanredna sjednica Predsjedništva s tim u vezi. Niti jedan tekst ili prilog o tome nije došao niti je potvrđen iz službenog ili neslužbenog izvora u SDP-u. Štoviše, demantiran je. Bez obzira na medijske pritiske, tekstove koji se temelje na tračevima nećemo komentirati ni sada ni ubuduće', stoji u njihovom priopćenju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene