Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na press konferenciji nakon zatvaranja 7. Croatia summita, Milanović je ponovno odgovarao na pitanja o Čačiću i Holy.


Nakon zatvaranja summita održana je press konferencija. Očekivano, premijer je ponovno bio upitan o navodnim Čačićevim prijetnjama Mireli Holy. 'To nije uobičajeno pogotovo s tako velikim zakašnjenjem od 4 mjeseca. Tome su navodno bili svjedoci i neki moji suradnici. Ali to nije način. Nitko iz moje Vlade neće otići zbog stila nego samo zbog rezultata. Pa tako i ja', ponovio je Milanović. 'Mi smo dobili mandat na četiri godine. Možemo trajati duže, ali i kraće. Ali pritiscima se neće podavati nego ću im odolijevati. Možda će neki na ove moje riječi gledati s podsmjehom, ali to sam ja i to smo mi', dodao je Milanović.

Vezani članci Zoran Milanović - 2 Zoran Milanović: ''Ja sam predsjednik i Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini. To su političke činjenice'' Milanović na Fox News Milanović izjavom naljutio američke konzervativce, sarkastično mu zahvalili u vijestima

>> Milanović: Ne želimo biti regionalni lider, nego aktivan član

Naglasio je i kako je resor bivše ministrice Holy imao veću autonomiju od Čačićevog. 'Holy je imala veću autonomiju od Čačića. Puno više puta sam s njim pregovarao oko rješenja nego s Holy. Stvar je povjerenja', rekao je Milanović.

Premijer je bio upitan i o Pelješkom mostu. 'Mora se riješiti pitanje povezivanja Dubrovnika i Pelješca sa sjevernim dijelom županije i na tome radimo i to vrlo aktivno. Za to imamo i odobrenje Europske Komisije. Mi radimo na tome da problem s BiH prestane biti problem. Mi ljudima nismo obećavali bajke prije izbora. Bio sam sretan kad sam vidio rezultate izbora na nekim dijelovima Pelješca, čime sam vidio da imam posla s razumnim ljudima', rekao je premijer.

'Hidrocentrala Dubrovnik 2 od vece je energetske važnosti od Omble. A što se tiče Omble, izgradnja ce ići dalje, kao što je rekao potpredsjednik Čačić, ali čim donesemo odluku da ili ne. Postoje razlozi za i protiv i ekonomski i ekološki. A tome se mora pitati i BiH budući da se elektrana nalazi na granici', komentirao je premijer i slučaj Ombla.

Novinari su ga upitali i o situaciji u Srbiji, te o dolasku Borisa Tadića i njegovom rukovanju s Hasimom Thaqijem.

'Srbija će imati onu Vladu koju ona odabere u to se mi nemamo nikakvo pravo miješati. Gospodina Tadića sam ja osobno pozvao, on je predsjednik velike srbijanske stranke. Rukovanje gospodina Tadića i Thaqija je jedna jako dobra stvar. To s malim zakašnjenjem predstavlja nešto jako dobro. Vjerujemo da ćemo sljedećih godina biti domaćini i jednima i drugima', optimističan je Milanović.

>> Pomoćnik američke državne tajnice: Hrvatska je istinski lider u regiji

U Dubrovnik je stigao i pomoćnik američke državne tajnice Philip Gordon, koji je izjavio kako je 'Hrvatska istinski lider u regiji'. Premijer je događanje u Dubrovniku ocijenio pozitivnim.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.