Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon priloga Nove TV

Hokejaši platili put u Čile majci pretučenog mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Majci teško pretučenog 26-godišnjaka u Čileu hokejaši Medveščaka platili su avionsku kartu. Tako su joj omogućili da posjeti sina koji u teškom stanju leži u čileanskoj bolnici.

Nakon priloga na Novoj TV, Medvjedi su se odmah odlučili za humanitarno djelo. Majka Ivana Stvorića u Čile putuje za dva dana. 'Ja bih htjela biti tamo s njim, jer mislim da to ne može nitko drugi bolje napraviti od mene,' rekla je Ivanova majka, Vesna Stvorić u našem Dnevniku, nakon kojeg joj se želja ispunila. Unatoč neimaštini, uskoro putuje sinu koji leži u kilometrima udaljenoj bolnici u Čileu. Ivanovi prijatelji i obitelj još uvijek ne mogu vjerovati koliko hokejaši imaju veliko srce. Preko naše ekipe odmah su ponudili pomoć.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu"

'Nakon vašeg priloga koji je bio u petak navečer nakon dvije minute nakon Dnevnika javio se naš najveći sportski klub, to su hokejaši s Medveščaka, i ovaj put su pokazali svoju beskrajnu velikodušnost i omogućili Ivanovoj mami da bude u petak ujutro uz svog sina,' rekla je Ivanova prijateljica, Marinela Patalen. Brutalno pretučen, opljačkan i onesviješten Ivan Stvorić prošli tjedan pronađen je pod mostom u opasnom dijelu Santiaga. Već šest dana leži u čileanskoj bolnici. Posljednjih sati počeo je micati stopalima, osjećati bol i lagano se budi iz kome. No, razlozi napada, kao i napadači još nisu poznati.

Ivan u Čileu nije zdravstveno osiguran

'Ona je presretna, ona je u strci, trči oko priprema za Ivana, za sebe jer ona nije zdravstvenog stanja najboljeg, prevađamo te njene recepte i tako. Iako su napravili humano djelo, zagrebački Medvjedi nisu htjeli pred kamere. Avionsku kartu Ivanovoj majci željeli su kupiti bez medijske pompe,' dodala je Marinela. 'Nisu htjeli da ih se ističu u nikakvim medijima, ali na zahtjev Ivanove mame, Ivanovih roditelja, ja sam morala naglasiti i njima se zahvaliti, jer mi zapravo ne znamo na koji način im se zahvaliti, na koji način im se odužiti,' rekla je Marinela. Ivan je u Čileu od šestog mjeseca prošle godine. Tamo je našao djevojku, zaljubio se i oženio.

Iako je imao nostalgiju za Hrvatskom, još neko vrijeme planirao je ostati u Čileu, a potom se vratiti u Zagreb, završiti fakultet strojarstva. No, ovo mu je poremetilo planove. U Čileu nije zdravstveno osiguran. Obilazi ga i pomaže mu naše veleposlanstvo. Iako se nije konzultirala s liječnicima smije li na put zbog zdravstvenih problema, za odlazak sinu na drugi kraj svijeta Vesnu ništa ne može spriječiti. Minute do polaska već se odbrojavaju. 'Ja idem svakako, uopće nema veze tko je što rekao,' rekla je Ivanova majka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene