Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrana Vladimira Zagorca, čini se, pokušava internacionalizirati presudu od sedam godina zatvora. Njegov branitelj Zvonimir Hodak ovog je tjedna dao intervju visokotiražnim američkim novinama New York Timesu.


U utorak sličan razgovor s Hodakom namjerava obaviti i britanska televizijska kuća BBC. Hodak tvrdi da su strani novinari kontaktirali njega, a ne obratno. Kaže - većina pitanja odnosila se na presudu i cijeli slučaj Zagorec, a manji dio bio je vezan za ubojstvo njegove kćeri Ivane.

Vezani članci Hoće li Zoran Mamić kaznu služiti u BiH? - 2 Što će sud odlučiti o Mamićevoj molbi? Ako je odbije, slijedi raspisivanje tjeralice i europski uhidbeni nalog Slika nije dostupna VIDEO: iPhone-om se proslavio na Times Squareu

'Ja sam objasnio formalno pravni aspekt tog procesa i opasnosti koje jedan ovakav proces krije za građane hrvatske, a to znači da svatko tko skupi dva svjedoka bilo kakve kvalitete i vjerodostojnosti može ishoditi presudu od sedam godina kao što je to u ovom slučaju', rekao je Zvonimir Hodak.