Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Učenici bi se na jesen mogli naći pred zatvorenim vratima škola. Sve ovisi o ishodu referenduma članova sindikata okupljenih oko Matice.


Četiri sindikata javnih službi koja nisu potpisala dodatak temeljnom kolektivnom ugovoru najavila su štrajkove ako njihovi članovi podupru odluku o nepristajanju na rezove.

Vezani članci Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja Cijepljenje, ilustracija Dječja paraliza, hripavac, zaušnjaci...: "Prije nego što odluku donesete na temelju argumenata 'stručnjaka' s diplomom internetskog pretraživača, uzmite u obzir i ovo"

Zbog odluke Vlade o prestanku isplaćivanja dodatka od 3,5,7,9 posto na godine staža učiteljima i nastavnicima, pozvali su sve prosvjetne djelatnike da se iz solidarnosti odreknu i dodatka od 2,3 posto koji je na snazi. Ministra Jovanovića optužili su za licemjerstvo.

>> Milanović učiteljima: Ispričavam se što će vam plaće biti manje!

'Moram istaknuti licemjerno držanje ministra Jovanovića, koji se u naše ime ispričava našim članovima, umjesto da se u svoje ime ispriča cijeloj Hrvatskoj pa i našim članovima', rekao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata srednjih škola.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.