Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se referendum

Hoće li srednjoškolce u rujnu dočekati zatvorena vrata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici bi se na jesen mogli naći pred zatvorenim vratima škola. Sve ovisi o ishodu referenduma članova sindikata okupljenih oko Matice.

Četiri sindikata javnih službi koja nisu potpisala dodatak temeljnom kolektivnom ugovoru najavila su štrajkove ako njihovi članovi podupru odluku o nepristajanju na rezove.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Podrška jednog zastupnika još je neizvjesna Parlamentarni izbori 2024. Pratite iz minute u minutu Dabro potvrdio: "Našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a", Milić obznanio kad bi se mogli znati obrisi konačnog dogovora

Zbog odluke Vlade o prestanku isplaćivanja dodatka od 3,5,7,9 posto na godine staža učiteljima i nastavnicima, pozvali su sve prosvjetne djelatnike da se iz solidarnosti odreknu i dodatka od 2,3 posto koji je na snazi. Ministra Jovanovića optužili su za licemjerstvo.

>> Milanović učiteljima: Ispričavam se što će vam plaće biti manje!

'Moram istaknuti licemjerno držanje ministra Jovanovića, koji se u naše ime ispričava našim članovima, umjesto da se u svoje ime ispriča cijeloj Hrvatskoj pa i našim članovima', rekao je Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata srednjih škola.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene