Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HND žali što se nitko uz Ureda predsjednice Vlade nije ispričao novinarki.


Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra da se ne može opravdati zaštitarska intervencija zbog koje se novinarka Novog lista Sanja Vukčević našla na podu i žali što se nitko iz premijerkina osiguranja, Ravnateljstva policije ili Ureda predsjednice Vlade nije ispričao novinarki zbog tog incidenta, priopćeno je danas iz HND-a.

Vezani članci Mario Jurič Novinar Mario Jurič nakon Debeljakovih uvreda : "Inzistirali smo na pitanjima koji zanimaju radnike i javnost" Incident na Zagrebačkoj aveniji - 3 Obrat u incidentu s prometnom redarkom: "Lagala je, nisam je ni taknuo... Tužit ću je"

>> MUP: Tjelohranitelj nije pogriješio, nije znao da se radi o novinarki

'Prilikom jučerašnjeg posjeta predsjednice Vlade Jadranke Kosor splitskom brodogradilištu premijerkin je tjelohranitelj grubo oborio na pod novinarku Novog lista Sanju Vukčević koja je željela fotografirati rukovanje Jadranke Kosor s ljudima u brodogradilištu.

'Izuzetno smo zabrinuti tumačenjem po kojem bi takve intervencije mogle biti normalne'

'Usprkos tome što je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec jutros izvijestio javnost da na temelju do sada prikupljenih informacija nisu utvrđene povrede pravila postupanja djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti, u HND-u smo sigurni da se nikako ne može opravdati i da ne može biti uobičajena takva zaštitarska intervencija zbog koje se novinarka - koja je inače zaštitarski pregledana na ulazu - našla na podu. Dapače, izuzetno smo zabrinuti tumačenjem po kojem bi, eto, takve intervencije prema novinarima mogle biti normalne.

'Osobito žalimo što se nitko iz premijerkinog osiguranja, Ravnateljstva policije ili Ureda predsjednice Vlade nije novinarki Sanji Vukčević ispričao zbog ovog incidenta', kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka. (Hina)