Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Noćna akcija na Biokovu

HGSS kod Makarske spasio turistkinju: "Bila je iznemogla, dehidrirana i promrzla od bure"

Akcija spašavanja 2 (Foto: HGSS Makarska)
Akcija spašavanja 2 (Foto: HGSS Makarska) HGSS Makarska
Aktualno Galerija Akcija spašavanja 2 (Foto: HGSS Makarska) Akcija spašavanja 2 (Foto: HGSS Makarska) Foto: HGSS Makarska Akcija spašavanja 1 (Foto: HGSS Makarska) Akcija spašavanja 1 (Foto: HGSS Makarska) Foto: HGSS Makarska Akcija spašavanja 3 (Foto: HGSS Makarska) Akcija spašavanja 3 (Foto: HGSS Makarska) Foto: HGSS Makarska +0 Akcija spašavanja 4 (Foto: HGSS Makarska) Galerija 1/4 >>
HGSS Makarska je u ponedjeljak navečer dobio poziv u pomoć. Na Biokovu je ostala iznemogla turistkinja. Njezin prijatelj spustio se do prvih kuća i pozvao u pomoć.

Na teren je izašao 21 spašavatelj i za nešto više od dva sata unesrećena je predana timu Hitne medicinske pomoći. HGSS Makarska je tijek akcije spašavanja opisao na svojem Facebooku.

Pročitajte i ovo Policajci spašavali migrante iz nabujale Save - 3 Akcija u čamcima FOTO Policajci spašavali migrante iz nabujale Save, zapeli na otoku usred rijeke Prizori tijekom akcije spašavanja Besana noć HGSS-ovci spašavali unesrećenog vozača quada: Poklopilo ga vozilo

"Na planinarskoj stazi Kotišina – Vošac brzom intervencijom spašena strana državljanka
Dana 24. rujna u 20,45 sati zatražena je pomoć od stranog državljanina čija je prijateljica zbog iznemoglosti, ostala u planini, a on se spustio do prvih kuća i zatražio pomoć.
U 21,00 sati na teren izlazi 21 spašavatelj HGSS stanice Makarska. Prikupljenim informacijama saznali da se radi o stranoj državljanki staroj 67 godina, koja navodno nije ozlijeđena i nalazi se oko pola sata hoda od asfaltne ceste.
U 21,43 sata prvi spašavatelji dolazi do unesrećene. Pregledom je utvrđeno da nije ozlijeđena već samo iznemogla, dehidrirana i promrzla od jake bure.
Unesrećena se nalazila na markiranoj planinarskoj stazi na oko 560 metara nadmorske visine.
Nakon utopljavanja i okrijepe s UT nosiljkom transportirana je u selo Kotišina gdje je u 23,00 sata preuzima tim Hitne medicinske pomoći.
Akcija je završena u 23,30 sati kada su se spašavatelji vratili u bazu", piše HGSS Stanica Makarska na svojem Facebooku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene