Otežavajuća okolnost bila je činjenica da se radi o nepokretnoj osobi koja je bila pod jakim bolovima.


Pripadnici zadarske stanice HGSS-a u subotu su, putem centra 112, zaprimili poziv za pomoć u transportu osobe čija težina prelazi 250 kilograma iz obiteljske kuće do vozila saniteta, kao i pri predaji osobe u biogradsku bolnicu izvijestio je HGSS na svojim stranicama.

Vezani članci Hrvati su sve deblji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Zabrinjavajuće brojke objavljene u prestižnom časopisu: Hrvati su među najdebljim nacijama Muškarac ostao zazidan u vlastitoj kući (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) - 2 Drama u Biogradu se nastavlja: Muškarcu zazidanom u kući pozlilo, vatrogasci ga izvlačili van

'Ukućani su nakon dva bezuspješna pokušaja organiziranja izvlačenja odlučili pozvati u pomoć HGSS. Otežavajuća okolnost je bila što je osoba bila nepokretna i pod jakim bolovima, zbog čega joj je trebao bolnički pregled i možebitni tretman, a naknadnom provjerom kod nadležnog liječnika utvrđen je prijelom kuka', javlja GSS.

Dodali su kako su izvlačenje i transport protekli bez problema i uspješno, a u njima je sudjelovalo šest spašavatelja iz zadarske stanice.