Obavijesti Video Pretražite Navigacija
puca li ljubav?

HDZ-u puna kapa ultimatuma i zreli su za izbore: HNS za DNEVNIK.hr otkrio jesu li dogovorili pakt sa SDP-om

Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković i Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSEL) L Andrej Plenković i Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSEL) L Foto: Patrik Macek/PIXSEL +0 Ivan Vrdoljak (Foto : Davorin Visnjic/PIXSELL) Galerija 1/3 >>
Nastavlja se štrajk u školama, a sa svakim novim danom u HDZ-u se puni čaša strpljenja i sve su spremniji za izvanredne izbore. Nakon HNS-a i Milan Bandić je poručio da neće podržavati Vladu ako ne poveća plaće učiteljima.

Nije nemoguće da ćemo uskoro na izvanredne parlamentarne izbore.  HDZ-ovcima je puna kapa ultimatuma koalicijskih partnera i spremni su reći dosta i raspisati izbore. Večeras se sastaje Klub HDZ-a na kojem će razmotriti sve moguće scenarije.

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta"

HDZ-ovci ovih dana nevoljko razgovaraju s novinarima i ne otkrivaju što se događa, ali izgledno je da je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković spreman na sve, pa tako i na – izbore. Iako je mislio da će se do kraja godine trebati posvetiti samo predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, a od početka iduće godine predsjedanju Europskom unijom, planove su mu pomrsili partneri. HNS je stao uz školske sindikate koji traže povećanje plaća za 6,11 % i ne odstupaju ni milimetar, a premijer ponavlja da ne može dati više nego što imamo u blagajni.

Je li HNS dogovorio pakt sa SDP-om?

U HNS-u ponavljaju da su zbog reforme obrazovanja i ušli u Vladu te da će izići ako ona stane na plaćama onih koji bi reformu trebali provesti. Pojavile su se informacije da se HNS, koji loše stoji u anketama, busa u prsa izborima samo zato što su postigli dogovor sa SDP-om.

''Ako je točno da na taj način razmišljaju – bilo bi nam puno draže da su premijer i neki HDZ-ovci proteklih nekoliko dana svoju energiju uložili u pronalazak rješenja za povećanje plaća svim prosvjetarima, što je HNS-ov politički prioritet, umjesto da su se bavili smišljanjem fake newsa'', rekao je za DNEVNIK.hr izvor iz HNS-a.

Kako doznajemo, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak posalo je e-mail Andreju Plenkoviću u kojem mu je ponovno detaljno objasnio svoje stavove. Odgovor još čeka. Baš kao što i javnost čeka odgovor na pitanje hoćemo li na prijevremene izbore. S obzirom na to kako se zakuhalo, čini se da zapravo čekamo odgovor kad ćemo na prijevremene izbore.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene