Nastavlja se štrajk u školama, a sa svakim novim danom u HDZ-u se puni čaša strpljenja i sve su spremniji za izvanredne izbore. Nakon HNS-a i Milan Bandić je poručio da neće podržavati Vladu ako ne poveća plaće učiteljima.

Galerija


Nije nemoguće da ćemo uskoro na izvanredne parlamentarne izbore.  HDZ-ovcima je puna kapa ultimatuma koalicijskih partnera i spremni su reći dosta i raspisati izbore. Večeras se sastaje Klub HDZ-a na kojem će razmotriti sve moguće scenarije.

Vezani članci Andrej Plenković i Zoran Milanović Od narikanja do šmrkavca: Dosta im je više verbalnog rata premijera i predsjednika, može li njihov sastanak zaustaviti lavinu? Andrej Plenković Plenković o prihvatu 12 djevojčica: "Neće se ovdje nikome ništa dogoditi ako one dođu u Hrvatsku"

HDZ-ovci ovih dana nevoljko razgovaraju s novinarima i ne otkrivaju što se događa, ali izgledno je da je predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković spreman na sve, pa tako i na – izbore. Iako je mislio da će se do kraja godine trebati posvetiti samo predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, a od početka iduće godine predsjedanju Europskom unijom, planove su mu pomrsili partneri. HNS je stao uz školske sindikate koji traže povećanje plaća za 6,11 % i ne odstupaju ni milimetar, a premijer ponavlja da ne može dati više nego što imamo u blagajni.

Je li HNS dogovorio pakt sa SDP-om?

U HNS-u ponavljaju da su zbog reforme obrazovanja i ušli u Vladu te da će izići ako ona stane na plaćama onih koji bi reformu trebali provesti. Pojavile su se informacije da se HNS, koji loše stoji u anketama, busa u prsa izborima samo zato što su postigli dogovor sa SDP-om.

''Ako je točno da na taj način razmišljaju – bilo bi nam puno draže da su premijer i neki HDZ-ovci proteklih nekoliko dana svoju energiju uložili u pronalazak rješenja za povećanje plaća svim prosvjetarima, što je HNS-ov politički prioritet, umjesto da su se bavili smišljanjem fake newsa'', rekao je za DNEVNIK.hr izvor iz HNS-a.

Kako doznajemo, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak posalo je e-mail Andreju Plenkoviću u kojem mu je ponovno detaljno objasnio svoje stavove. Odgovor još čeka. Baš kao što i javnost čeka odgovor na pitanje hoćemo li na prijevremene izbore. S obzirom na to kako se zakuhalo, čini se da zapravo čekamo odgovor kad ćemo na prijevremene izbore.