Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenković o situaciji u Dubrovniku

"HDZ-u ne trebaju nikakve krize da bi izašao ambiciozno na lokalne izbore"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u ponedjeljak je u pogledu najave dubrovačkog HDZ-a da će rušiti gradski proračun izjavio kako još nije upoznat sa svim informacijama, istaknuo je da je naglasak na političkoj stabilnosti na državnoj i lokalnoj razini i kazao da HDZ-u kao velikoj stranci ne trebaju nikakve krize da bi na lokalne izbore izašao "ambiciozno i sa željom da dobije povjerenje hrvatskih birača".

"HDZ je velika stranka i ne trebaju nam nikakve krize da bismo išli u izbore ambiciozno, sa željom da dobijemo povjerenje hrvatskih birača. To sam rekao puno puta i iza toga stojim. U krajnoj liniji meni je od trenutka izbora za predsjednika HDZ-a pa do pobjede na izborim za Hrvatski sabor trebalo 55 dana", rekao je Plenković u Banskim dvorima nakon sastanka sa Zajednicom županija te udrugama općina te gradova.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Andrej Plenković Nakon izbora Plenković: "Milanović okolo zove ljude, a onda oni zovu mene"

Novinari su ga, naime, na konferenciji za novinare nakon sastanka pitali koji je njegov stav o najavi dubrovačkog HDZ-a da će rušiti gradski proračun što posljedično znači i rušenje gradske vlasti samo pet mjeseci prije odražavanja lokalnih izbora.

"Vidjet ću, tražio sam informaciju od županijskog i gradskog odbora HDZ-a da vidim kakav stav zauzimaju. Koliko mi je poznato glasovanje je sredinom ovog tjedna. Moram se detaljno upoznati i vidjeti koje su nove okolnosti u odnosu na ranije razgovore", rekao je čelnik HDZ-a.

Namjera mu je, naglasio je, vrlo jasna – projekcija političke stabilnosti.

"Politička stabilnost je najbitnija poruka koju ste vidjeli i u izvjeću Standard & Poors'a o izgledima (za kreditni rejting) koji su proglašeni stabilnima. A proglašeni su stabilnima jer je Hrvatska pokazala u proteklih šest mjeseci da je u stanju osigurati čvrste poluge vlasti, jasnu parlamentarnu većinu", kazao je.

A HDZ, dodao je, kao najveća, najutjecajnija, najodgovornija stranka upravo za stabilnost i vođenje zemlje želi istu tu poruku projicirati i na županijskoj i gradskoj razini.

"Moram vidjeti detaljno o čemu se radi na razini grada Dubrovnika, izbori su za pet mjeseci", dodao je šef HDZ-a te poručio da stranci ne trebaju nikakve krize da bi na lokalne izbore izašla ambiciozno i sa željom da dobije povjerenje hrvatskih birača. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene