Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U borbu protiv kriminalne pretvorbe HDZ ide promjenom Ustava! Ne žele da se oni koji su se na taj način obogatili izvuku na zastaru. Oporbeni SDP ih optužuje da je to zapravo njihov prijedlog od prije dvije godine kada mu se HDZ oštro protivio.


HDZ je odlučio stati na kraj kriminalnoj pretvorbi. Jadranka Kosor najavila je promjenu Ustava po kojoj on ne bi mogao ići u zastaru. Stručnjaci tu odluku pozdravljaju, no kažu, prepreka će itekako biti. 'Vjerujem da će imati velikog otpora u svojim redovima, u samom HDZ-u jer je iz njihovih redova dolazio najveći broj tajkuna', rekao je Darko Petričić, ekonomski analitičar. Koliko je država trenutačno uspješna u ovoj borbi, govori podatak da samo s Miroslavom Kutlom država već devet godina vodi spor zbog sumnje na pretvorbeni kriminal.

Vezani članci Slika nije dostupna Danas poznati modeli, nekoć muškarci! Slika nije dostupna Na snagu stupio Zakon o ratnom profiterstvu

>> Pretvorbeni kriminal više neće zastarjevati?!

Ustavnu promjenu za koju se sada bore, HDZ-ovci su prije dvije godine smatrali nepotrebnom. Naime, još 2007. to je tražio SDP. 'Izmjenama Ustava treba omogućiti da neka kaznena djela ne uđu u zastaru i da njihovi počinitelji ipak odgovaraju', rekao je Milanović 12.lipnja 2007. Upravo je najava borbe protiv kriminalne pretvorbe dovela SDP na vlast 2000. godine, no sve je i ostalo na najavi. HDZ prijedlog promjene Ustava šalje koalicijskim partnerima, a konačna odluka bit će donesena u Saboru.